Straft God wanneer we zondigen?

Als reactie op een video kregen we de volgende vraag: “Stel je hebt gezondigd en je krijgt daarna hoofdpijn, kan dat dan een straf van God zijn?” 

Mensen maken verkeerde keuzes waarbij ze dingen doen waarvan God heeft gezegd dat ze die niet moeten doen, dit noemen we zondigen. En dan kan het soms wel eens voorkomen dat je ziek wordt en je jezelf af gaat vragen of God je hiermee iets duidelijk wil maken, of misschien zelfs wel wil straffen…

Maar wij geloven niet dat God mensen steeds straft omdat ze dingen verkeerd doen. In Romeinen 8 vers 1 staat dat de mensen die bij Jezus horen, bevrijd zijn van Gods straf. Dat betekent dat wanneer jij in Jezus gelooft, God jou niet langer ziet als zondaar, maar als een rechtvaardige, iemand die goed is in de ogen van God. Daarnaast wil God helemaal geen ziekte, Hij wil zieken genezen. Want dat is wat we steeds weer zien wanneer we kijken naar het leven van Jezus hier op aarde. Overal waar Hij kwam genas Hij de zieken.

Nu lezen we in de Bijbel wel een aantal uitzonderingen. En het meest heftige voorbeeld lees je in Handelingen 5:1-10. Daar staat het verhaal waarbij twee mensen genaamd Ananias en Saffira dood neervallen omdat ze gezondigd hebben. Maar je leest ook in Handelingen 9:3-9 dat Paulus een ontmoeting met Jezus heeft en blind wordt. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat Paulus zich radicaal bekeert, een volgeling van Jezus wordt en na 3 dagen zijn zicht weer terug krijgt. Maar zoals ik al zei zijn dit uitzonderingen en laat het zien dat het in de tijd van het Nieuwe Testament maar zelden gebeurde.

 

Jouw hoofdpijn kan ook gewoon een gevolg zijn van de stress die je krijgt omdat je weet dat je iets verkeerd hebt gedaan en je je druk maakt om de gevolgen. Zo reageert je lichaam op iets dat gebeurt. Zie ziekte dus niet gelijk als een straf van God.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series