Moet je gedoopt zijn om in de Hemel te komen?

“Moet je gedoopt zijn om in de Hemel te komen?” Dat is de vraag die wij hebben gekregen en om maar direct met de deur in huis te vallen: Nee, ik geloof niet dat de doop een ticket naar de hemel is. In Efeziërs 2 vers 8 en 9 schrijft Paulus dat we als christenen niet zijn gered omdat we zo goed leefden, maar dat we zijn gered omdat we dankzij Gods goedheid geloven in Jezus Christus.

Ik geloof dus dat de enige weg naar de hemel je geloof in Jezus is. Waarbij je gelooft dat Hij voor de vergeving van je zonden aan het kruis is gestorven en drie dagen later weer opstond uit de dood.

Nu staat er in Marcus 16 vers 16 wel het volgende: “Iedereen die gelooft en gedoopt wordt, zal gered worden. Maar iedereen die niet gelooft, zal door God gestraft worden.” Nu kan je hierdoor het gevoel krijgen dat de doop wel degelijk een vereiste is voor je redding. Maar let goed op wat het verschil is tussen de mensen die wel redding ontvangen en de mensen die niet redding ontvangen. Dat is niet de doop, maar hun geloof. Geloven ze en laten ze zich dopen, dan ontvangen ze redding. Geloven ze niet, dan ontvangen ze ook geen redding. Het geloof maakt het verschil.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series