Het hoeft niet zo te zijn | Week van Gebed 2023

Racisme, discriminatie, ongelijkheid: het hoeft niet zo te zijn. Ja, we leven in een gebroken samenleving en soms is het gemakkelijk om de hoop te verliezen en te denken dat jij en ik er toch niets aan kunnen doen. Maar dat is niet waar. Een Amerikaanse professor zei eens het volgende: “Menselijke keuzes maken de maatschappij. Dat betekent ook dat mensen de maatschappij kunnen veranderen”.

In Lucas 1 lezen we het loflied van Maria nadat ze van de engel te horen heeft gekregen dat God haar zwanger heeft gemaakt van Jezus. In het lied uit ze haar vreugde over wat zij God ziet doen. Hij bestrijdt onrecht door heersers hun macht af te pakken en door gewone mensen belangrijk te maken.

Wat niet klopt aan onze samenleving kunnen we met Gods hulp helen, verbinden en herstellen. Ik geloof zelfs dat God ons oproept om dat te doen. In je eentje kan je minder doen dan als een groep. Als christenen mogen we samen onze verantwoordelijkheid oppakken om recht, barmhartigheid en trouw de wereld in te brengen. Samen zijn we sterk en God zal voor ons uitgaan en ons zegenen.

Want zoals het is hoeft het niet te zijn: daarin ligt hoop en een uitdaging voor jou en mij.

Verwerking

Menselijke keuzes maken de maatschappij. Als we er dus voor kiezen dat ongelijkheid, racisme en discriminatie niet thuishoren in ons land dan kunnen we er samen voor zorgen dat het verandert. Be a game changer, maak het verschil. Zoals Maria in Lucas 1 vers 46 t/m 55bezingt dat ze maar een gewoon meisje is, zo zien we dat God niet op zoek is naar mensen met belangrijke posities of veel aanzien. God kan iedereen gebruiken, dus ook jou!

Gebedspunt:
Bid dat de mensen op hoge posities het lef hebben om impopulaire beslissingen te nemen zodat ongelijkheid geen kans heeft. Bid voor de mensen die last hebben van discriminatie en racisme. En bid dat jij zelf altijd de kracht en het lef zult vinden om op te staan als je het ziet gebeuren.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series