Hoe weet je wanneer God iets belooft?

Mag ik je, voor het beantwoorden van deze vraag, meenemen in hoe dat bij ons is gegaan? In 2014 waren we aan het bidden met de vraag: “God is het echt U die het verlangen in ons leven heeft gelegd om te beginnen met (wat jij nu kent als) Stronglife?” 

We wouden een bevestiging. We vroegen ongeveer 5 mensen om met ons mee te bidden. Waarom ongeveer 5? Wij wouden zeker weten dat als iemand bij ons kwam met een woord van God, dat het niet zo was dat het zijn verlangen voor ons leven was in plaats van Gods verlangen voor ons leven. Dus door 5 mensen te vragen om met ons mee te bidden voor een bevestiging, wisten we ook heel duidelijk wie op de hoogte was van waar voor we aan het bidden waren.

En toen kwam er in 2014, ongeveer halverwege het jaar, iemand bij mij, op een conferentie. Die zei: “Jeroen, mag ik voor je bidden? Want ik heb het idee dat God het volgende tegen je wil zeggen: “Stap maar uit want ik zal voorzien.” Deze man behoorde niet tot die 5 en was ook niet door één van die 5 op de hoogte gebracht over dat waarvoor wij aan het bidden waren.

En zo wisten wij dat het God was die tot ons sprak. Dat Hij ons een belofte gaf. Want hoe kan het anders dat deze man die woorden kreeg. Hij wist van helemaal niets.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series