Nieuw: Stronglife De Podcast

Stronglife start een podcast om jongeren te helpen om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. In de afleveringen van Stronglife De Podcast gaat host Lennart Tomassen, jongerenwerker bij Stronglife en student theologie, met diverse gasten in gesprek over thema’s zoals christen zijn op school & werk, aanbidding en mentale gezondheid. 

Sinds 2015 maakt Stronglife video’s en begon in 2022 met het organiseren van zogenaamde Stronglife meetings, interkerkelijke jongerendiensten die vijf keer per jaar worden gehouden in Bolsward. Nu is het tijd voor een podcast. Tomassen: “Hoe fijn is het voor christelijke jongeren om te luisteren naar een podcast over thema’s die ons bezighouden?” In de podcast delen we onze ervaringen, geven we tips en duiken we in de Bijbel.”

“Het is soms best lastig om christen te zijn op school”

In de eerste aflevering gaat Tomassen in gesprek met drie gasten over hoe het is om christen te zijn op school en je werk. Daarin vertelt Sem (16 jaar) hoe een klasgenoot hem soms plaagt vanwege zijn christelijke t-shirt. “Dan denk ik: Toch wel mooi, want dat betekent dat hij ook de verwijzing naar de Bijbeltekst uit Matteüs 22 vers 37 tot 39 heeft gezien. Dat vind ik dan wel weer grappig”, aldus Sem. Noah (21 jaar) ontdekte dat het soms best lastig is om christen te zijn op school: “Toen ik 15 jaar was koos ik tijdens de zomervakantie voor Jezus en wilde ik Hem volgen. Terug op school vond ik het wel echt lastig, omdat mijn vrienden niet een goede invloed op me hadden.”

Niet alleen

Lennart is naast de host ook de bedenker van de podcast. Jeroen en Chantal voor ‘t Hekke, oprichters van Stronglife, zijn enthousiast over zijn initiatief: “Het is gaaf om te zien hoe Lennart vol passie werkt aan de podcast en hoe hij jongeren een stap verder wil helpen in hun geloof. We hopen dat de podcast jongeren het gevoel kan geven dat zij er in hun geloof niet alleen voor staan.”

Spotify

De eerste aflevering van Stronglife De Podcast staat nu op Spotify:

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series