3 tips voor een succesvolle tieneravond

Nog even en dan begint het nieuwe jeugdwerk seizoen weer. Om goed te beginnen geven we je drie tips voor een succesvolle tieneravond.

Tip 1: Verstuur een leuke uitnodiging per post

Een uitnodiging via WhatsApp is snel verstuurd, maar stuur de tieners ook eens een uitnodiging per post. Dit is niet alleen leuk voor de tieners, maar het zorgt er ook voor dat ouders/verzorgers de uitnodiging zien. Ouders weten dan dat het jeugdwerk weer begint en kunnen de tieners stimuleren om naar de tieneravond te gaan.

Tip 2: Duik niet gelijk de Bijbel in

Na een dag school of een volle week met activiteiten kunnen tieners best nog wel druk zijn in hun hoofd wanneer ze de kerk of jouw huis instappen voor een tieneravond. Duik daarom niet gelijk de Bijbel in maar geef ze eerst de ruimte om even los te komen van de dagelijkse sleur. Begin bijvoorbeeld eerst met een gespreksronde waarbij je iedereen vraagt hoe hun week was en of er nog bijzonderheden zijn die ze willen delen. Of doe eerst een ijsbreker, een leuk spel waarmee je iedereen lekker los krijgt.

Tip 3: Zorg voor een programma dat aansluit bij je tienergroep

Elke tienergroep is weer anders en elke tiener is weer anders. Sommige tieners hebben al bewust een keuze gemaakt voor Jezus, anderen komen gewoon mee omdat ze gehoord hebben dat het leuke avonden zijn. Hou hier rekening mee in het programma dat je aanbiedt. Een goede manier om dit te doen is door spellen, creatieve werkvormen en Bijbelstudie met elkaar af te wisselen en door te kijken wat het beste werkt bij jouw tienergroep.

Wil je meer tips en/of een avondvullend programma?

Schaf dan de Lifebox aan. Naast de 10 video’s en daarop aansluitende programma’s voor complete tieneravonden biedt de Lifebox ook een handleiding voor jeugdleiders die boordevol waardevolle tips staat.

De onderwerpen van de Lifebox sluiten aan bij het leven van de tieners en de programma’s zijn zo vormgegeven dat jij als jeugdleider een keuze kan maken uit diverse onderdelen zoals een ijsbreker, gespreksvragen, Bijbelse verdieping en creatieve werkvormen. Zo kun je aan de hand van de beschikbare tijd onderdelen kiezen die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van jouw tieners. 

De Lifebox is ontwikkeld door Stronglife in samenwerking met Zorg voor Jongeren.

Bestel nu jouw exemplaar van de Lifebox

Stronglife webshop

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

Series