Waarom en hoe lees je de Bijbel

Waarom en hoe lezen we de Bijbel? Deze vragen staan centraal in de maart aflevering van Stronglife De Podcast. Het lezen van de Bijbel kan soms best lastig zijn: met de moeilijke teksten die erin staan en diepe betekenissen kan het lastig zijn om de boodschap die erin staat te begrijpen. Hoe kan je aangemoedigd worden om dan toch regelmatig de Bijbel te lezen?

Inspiratie in de Bijbel

Martin Dol vertelt over zijn ervaring met het lezen van de Bijbel en hij benadrukt hoe het hem keer op keer inspireert. Het Bijbelboek Jona spreekt hem het meeste aan. Hoewel dit Bijbelboek niet groot is, is het wel een beeldend verhaal waar van alles in gebeurt. De openheid aan het einde van het boek nodigt de lezers uit om zelf na te denken over de boodschap die God aan Jona meegeeft. 

“De Bijbel is niet een recept voor een vlekkeloos leven, maar het is het verhaal van God wat door de gebrokenheid van de wereld, de gebrokenheid van de mens, nog steeds wel door de mens heen werkt.”

Je kan dus veel van de Bijbel leren, elk vers en elke psalm biedt inspiratie en hoop voor allen die het lezen en zich openstellen voor de diepgaande boodschap. Of het nu gaat om de bemoedigende woorden uit de Psalmen, de wijze lessen van de profeten, of de vele leer verhalen van Jezus Christus, de Bijbel is er voor jou en mij en nodigt je uit om te reflecteren, te leren en te groeien. 

Antwoorden zoeken

Veel mensen lezen de Bijbel te technisch en zijn alleen maar op zoek naar een antwoord, hierdoor laten ze God niet tot zich spreken. Vaak worden we meegesleept in de complexiteit van de verhalen en vergeten we dat de Bijbel soms rechtstreeks tot onze harten kan spreken.

Door af en toe met een andere blik naar de Bijbel te kijken, kan je erachter komen dat sommige verhalen juist helemaal niet zo ingewikkeld zijn en kom je erachter dat de boodschap die God je wil vertellen soms juist recht voor je neus staat. 

Als je na het lezen van deze tekst nog steeds denkt: “maar hoe moet ik nu beginnen?” Luister dan naar de podcast, hierin worden een aantal tips gegeven voor het lezen van de Bijbel, deze wil je niet missen!

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series