De impact van Jezus op ons leven

In de december aflevering van Stronglife De Podcast gaat Lennart in gesprek met Chantal, Elisa en Jeroen. Hierbij staat de vraag “Wie is Jezus?” centraal. Je wordt geïnspireerd door persoonlijke verhalen en ontvangt tips om Jezus beter te leren kennen. De aflevering is nu te beluisteren op Spotify.

Tijdens het gesprek wordt duidelijk dat Jezus niet slechts een naam of idee is, maar dat ze allemaal een diepe verbinding met Jezus in hun leven hebben. Chantal vertelt dat ze Jezus groet wanneer ze opstaat en tot hem bidt voor het slapengaan: “Ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed, zeg maar. Zoals Jeroen en de kinderen onderdeel van mijn leven zijn, zo is Jezus ook iedere dag onderdeel van mijn leven.”

“Jezus is niet alleen een gevoel”

Jezus is niet alleen een gevoel, maar een zekerheid, een rustpunt te midden van alle onzekerheden van het leven. Dat klinkt mooi, maar wat als je dit niet zo ervaart? Ook daarover gaan ze met elkaar in gesprek.

De keuze voor Jezus maakte Elisa tijdens een conferentie van New Wine, maar 4 jaar later tijdens een weekend van Heartbeat ging hij een stap verder toen God hem de vraag stelde: “Ik ben de redder van je leven, maar mag Ik ook de Heer van je leven zijn?” In de podcast vertelt Elisa wat er toen in zijn leven veranderde.

Verhalen van Jezus meemaken

De Bijbel staat vol met verhalen over Jezus, maar waar zouden we graag bij zijn geweest? Voor Jeroen was dit de opstanding van Lazerus: “Ik zou weleens iemand willen zien opstaan uit de dood.” Lennart zou graag het moment willen meemaken dat Jezus tijdens een storm met zijn leerlingen in een bootje op het meer is: “Dat je dus ook in dat bootje zit en dat Jezus dan op een gegeven moment de schepping toespreekt. Dat de schepping gewoon naar Hem luistert… dat lijkt me fascinerend om te zien.”

Het is december, dus er wordt ook gesproken over het vieren van Kerst. Hoe doen we dat? Gaat Kerst niet eigenlijk gewoon over Pasen?… Laat je inspireren en ontvang tips over hoe je Jezus beter kan leren kennen. Luister de aflevering op Spotify.

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series