Is God te vertrouwen?

In de februari aflevering van Stronglife De Podcast staat het thema vertrouwen in God centraal. Lennart gaat hierover in gesprek met Chantal en Jonathan Pellegrom. Al snel wordt het duidelijk dat vertrouwen op God niet altijd makkelijk is. In een wereld van ziekte, oorlog en armoede is God soms moeilijk te vinden en raak je je vertrouwen in hem makkelijk kwijt, hoe zorg je er dan toch voor om de stap in vertrouwen te zetten? Luister de aflevering op Spotify.

Persoonlijke genezing

“God heeft mij van de één op andere dag opeens genezen.”

Jonathan deelt zijn verhaal over zijn worsteling met epilepsie in zijn tienerjaren. Eerst had hij alleen in de avond last van aanvallen, helaas werden deze aanvallen alleen maar erger toen hij naar de middelbare ging en kwamen ze plotseling ook overdag voor. Jonathan had de hoop op genezing opgegeven. Toen kwam er een keerpunt, Jonatan kreeg van de neuroloog een nieuw medicijn voorgeschreven. Zijn epilepsie was direct genezen, de artsen waren helemaal verbaasd en zeiden dat het medisch gezien onmogelijk was.

Jonathan kreeg weer vertrouwen, hij stond versteld van de kracht van God. Alles leek goed, totdat zijn moeder ziek werd. Ook zij kreeg last van epileptische aanvallen. Deze werden veroorzaakt door een tumor en ze kwam uiteindelijk te overlijden. Dit had veel impact op Jonathan. Hoe kan God hem wel genezen maar zijn moeder niet? Het heeft hem een lange tijd gekost om het vertrouwen in God weer te vinden. Uiteindelijk heeft hij zijn ervaringen vastgelegd in een boek: Onvolmaakt vertrouwen.

Vertrouwen

Het opbouwen van vertrouwen in God kan moeilijk zijn, maar het zetten van die eerste stap in geloof wordt beloond door Gods omarming. Hij laat je niet vallen. Maar hoe bouw je nou het vertrouwen in God op? Chantal verteld dat iedere christen wel eens een lastig moment in zijn/haar leven heeft, momenten waarop het lijkt dat God je niet ziet. Toch kiest zij er dan toch voor om te vertrouwen op Hem en de dingen die ze al van hem heeft gezien. “Het is wel je eigen keuze. Loop je bij God weg? Of ren je juist naar hem toe?”

Voor iedereen is het een keuze, je mag zelf kiezen of je in God vertrouwd en je leven aan Hem geeft. Vind je dit nou moeilijk of zit je met andere vragen over het geloof? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of ga in gesprek met een persoon die je vertrouwt. God is er voor iedereen.

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series