Heeft bidden wel zin?

In de januari aflevering van Stronglife De Podcast gaat Lennart in gesprek met Chantal, Ruth en Luuk. ‘Bidden’ staat deze keer centraal. Er worden dingen gevraagd over gebed en gedachten die boven komen tijdens het bidden. Als luisteraar hoor je meeslepende verhalen over verschillende manieren van bidden en hoe je dichter bij God kan komen. De aflevering is nu te beluisteren op Spotify.

Gesprek met God

Bidden is praten en luisteren naar God, Chantal verteld dat sommige gebeden worden verhoord en anderen juist niet. Dit kan wel eens lastig zijn: Waarom luistert God niet altijd naar wat je vraagt? Sommige mensen houden op met bidden als ze niet de dingen krijgen waarnaar ze vragen, maar welke impact heeft dit op je relatie met God?

Het is vooral belangrijk om te blijven bidden, want als je bid met God dan vraag je niet alleen om zijn hulp, maar je zoekt ook contact op met hem. Je hoeft niet altijd alleen maar te praten met hem, door een moment stil te zijn kan je luisteren naar wat God je te zeggen heeft. ‘’Stilte is een goede plek waar je Gods stem kan verstaan.’’

Gebedsmomenten

Luuk verteld over een gebed van hem wat is verhoord. Ook legt hij uit dat hij overal bidt wanneer het maar kan, van wc tot zwembadkluisje. Als hij een moment van rust kan vinden, dan praat hij met God. Chantal vindt God juist in muziek. Een moment van gebed is belangrijk voor zowel jezelf als je relatie met God. ‘’Het is echt waardevol om tijd apart te zetten voor God zonder afleiding.’’ Soms zijn er momenten waarop je denkt: ‘’Ik heb nu even tijd om te bidden’’, bijvoorbeeld als je fietst of in de auto zit. Maar het is belangrijk om tijd apart te zetten voor God, zodat het niet voelt als een vluchtige handeling.

Het is januari, het begin van een nieuw jaar! Heb jij goede voornemens? Of denk je: ‘’Daar doe ik niet aan?’’ Luister de aflevering op Spotify.

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series