Zo overwin je schaamte tijdens aanbidding

In de aflevering “Aanbidding in de praktijk: tips, ervaringen en bloopers” van Stronglife De Podcast stelt Lennart dat het soms best lastig is om als jongeren aanbidding met je lijf te laten zien (handen opsteken, dansen, etc). Elisa is de eerste die daarop reageert.

Ik had daar echt heel veel moeite mee denk ik ja. Ik was op conferenties en dan ging het gewoon makkelijk om mee te doen, maar dan kwam ik thuis en dan was ik in de kerk en dan dacht ik: “Iedereen kijkt naar me”. Als ik het dan wel mee deed dan schaamde ik me letterlijk achteraf omdat ik me gewoon bekeken voelde. Ik dacht: “Wat zouden die mensen achter me wel niet denken”. Dus ik heb daar best wel mee geworsteld. Wat mij heeft geholpen is een beetje een schijt attitude krijgen en denken: “Ik sta hier toch voor God en ik ben God aan het aanbidden.”. En weet je, dan maakt niet uit wat andere mensen van me denken of dat ze kijken. Ik sta hier voor God ik ben God aan het aanbidden. Dus oog voor Hem en niet voor anderen.

Beluister de hele podcast op Spotify

Dit is een clip uit de aflevering “Aanbidding in de praktijk: tips, ervaringen en bloopers” van Stronglife De Podcast. Luister de hele aflevering op Spotify.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series