Wie is de koning van jouw leven? – Week van Gebed 2022

In Matteus 2 vers 3 lezen we dat Herodes verschrikkelijk schrok toen hij hoorde dat er een nieuwe koning van de Joden was geboren. Ik stel me zo voor dat Herodes schrok omdat hij bang was dat de nieuwe koning de macht van hem zou overnemen. En die macht wou Hij graag zelf houden.

Misschien schrik jij ook wanneer je hoort dat Jezus de koning van jouw leven wil zijn. Je bent er nog niet klaar voor om het doen van Zijn wil op de eerste plaats in je leven te zetten, want dat geeft je het gevoel dat je beperkt wordt door allemaal regels en wetten uit de Bijbel. Jezus is fantastisch voor op zondag, maar de rest van de week wil je liever nog zelf de koning van jouw leven zijn.

Ik begrijp het als jij dit zo ervaart, maar Jezus is niet een koning die komt om jou te beperken. Het koninkrijk van Jezus is niet een gevangenis.

Jezus kwam niet om gediend te worden, maar om zelf te dienen.
Jezus kwam niet om ons leven te beperken, maar om ons leven in overvloed te geven.
Jezus kwam niet om ons te overladen met dingen die we moeten doen, maar om ons rust te geven.

In ons leven kunnen we soms geneigd zijn om ons druk te maken over allemaal dingen zoals eten en drinken, geld en het maken van een carrière. We willen graag weten hoe het allemaal komt en hier de controle over houden. En dat is ook wel begrijpelijk, maar in al die dingen mogen we op God vertrouwen. Jezus geeft ons hiervoor een mooie belofte:

Maak je dus geen zorgen. Zeg niet: ‘Hoe komen we aan eten?’ of: ‘Hoe komen we aan drinken?’ of: ‘Hoe komen we aan kleren?’ Met die dingen houden de mensen zich bezig die God niet kennen. Je Vader in de hemel weet echt wel dat je al die dingen nodig hebt. Houd je bezig met Gods nieuwe wereld en doe wat God van je vraagt. Dan zal God je al die andere dingen ook geven.
— Lucas 12:29-32 BGT

Jezus roept ons op om gefocust te zijn op God. Want als het doen van Zijn wil de eerste prioriteit in ons leven is, dan zal God ook zorgen voor de andere dingen. Tijdens deze week gaan we je helpen om dat te doen, je leren hoe je Gods leiding in jouw leven kunt ervaren en je laten zien dat jij een licht in de duisternis kan zijn.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series