Wie ben jij?

Om de vraag “Wie ben jij?” te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat je zelf wel eerst weet wie jij bent. Als je namelijk zelf niet weet wie jij bent is het moeilijk om de vraag “Wie ben jij?” goed te beantwoorden. In deze eerste teaching in de serie met het thema “Identiteit” benoemt Jeroen verschillende manieren waarop je een antwoord kan vinden op de vraag “Wie ben ik?”.

Om de vraag “Wie ben jij?” te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat je zelf wel eerst weet wie jij bent. Want als je dat niet goed weet: wat ga je mij dan vertellen? Misschien ga je dan wel op zo’n manier reageren dat je precies die dingen vertelt waarvan je denkt dat ik zal gaan denken: wow, dat is een coole jongen of coole meid. De dingen waarvan je denkt dat ze niet zo’n goede indruk op mij maken laat je dan liever weg. Vanuit misschien wel een stukje onzekerheid die jij hebt ben je bij het beantwoorden van de vraag “Wie ben jij?” constant bezig met na te denken: hoe zou hij nu over mij denken.

Als jij een selfie maakt, kijk jij dan ook of alles er wel goed op staat? Of de hoek wel goed is, of je haar goed zit? Want stiekem: willen we toch allemaal graag veel likes en leuke reacties.

Eigenlijk nemen we vaak de woorden die anderen over ons uitspreken en resultaten van de dingen die wij doen als uitgangspunt om voor ons zelf een antwoord te vinden op de vraag “Wie ben ik?”. Maar waarom zou je de vraag: wie ben ik? Niet beantwoorden vanuit degene die jou gemaakt heeft: God.

In Efeze 1:5 lees je dat door het wonder dat Jezus Christus voor ons heeft gedaan, God ons uitgekozen heeft om Zijn kinderen te worden. Hierbij maakt het niet uit wat je hebt gedaan of wat anderen over je zeggen. God wil jou als Zijn zoon, als Zijn dochter toevoegen aan Zijn gezin. En weet je wat vet cool is: In Hebreeën 2:11 lezen we dat Jezus zich er niet voor schaamt om jou Zijn broer of zus te noemen. En dit is nog maar het begin van hoe God naar jou kijkt.

De vraag is nu: baseer je wie jij bent op je woorden en daden, op de resultaten van wat je doet of de woorden die anderen over je spreken? Of baseer je dit op wat de bijbel zegt over hoe God naar jou kijkt?….

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series