Wat is bekering?

Wat is bekering? Dat is een vraag die we niet direct hebben gekregen, maar wel een vraag die in gesprekken met jongeren toch meerdere malen naar voren is gekomen. Het blijkt dat het voor jongeren niet altijd duidelijk is wat bekering is. Daarom gaan we het in deze “Vraag en antwoord” video hebben over: “Wat is bekering?”

Wat is bekering?

Bekeren is het veranderen van richting. Je draait je om. Maar als we praten over bekering in de context van geloof dan gaat het er om dat je met je leven een andere richtig op gaat. Er vind een verandering plaats.

Bekering is dat je er voor kiest om niet langer te leven zonder God, maar vanaf nu wilt leven met God. Je gaat niet meer voor een leven wat alleen maar is gefocust op jouw eigen wil, maar je wil voortaan leven in overeenstemming met Gods wil.

Het is dus niet iets wat je even overkomt, maar een bewuste keuze. Een keuze die begint met het belijden dat jij van nature zondig bent en het erkennen dat Jezus aan het kruis gestorven is voor de vergeving van jouw zonden. Vervolgens ga je je keuze uitleven. Dat betekent dat je in de manier waarop je leeft laat zien dat je een Christen bent en dus gaat leven volgens de wil van God.

En dat is in het kort wat bekering is.

Nu kan het best zo zijn dat je op een punt bent aangekomen dat je deze keuze graag wil maken, maar nog niet goed weet hoe je dit dan doet. Daarom wil ik het even heel praktisch maken. Als jij je wilt bekeren dan begint dit dus met het het belijden dat jij van nature zondig bent en het erkennen dat Jezus voor de vergeving van jouw zonden aan het kruis gestorven. En dit kan je simpel weg doen door een gebed te bidden zoals je deze vind op stronglife.nl/gebed.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series