Vertrouw op God en krijg nieuwe kracht

In deze #leesjebijbel video deelt Janneke iets gaafs met jou aan de hand van Jesaja 40:31. Deze tekst werd een tijdje geleden over haar uitgesproken toen ze aan mensen vertelde dat ze veel stress en druk ervaarde voor school. Het is een krachtige tekst waar jij ook mee bemoedigd kan worden. Want misschien heb jij het wel net als Janneke heel druk op school. Misschien zit je net in de brugklas en weet je nog niet goed hoe alles precies werkt. Of zit je in het examenjaar en ervaar je echt die druk op je schouders om te slagen. Als dat zo is dan mag je de tekst uit Jesaja 40:31 er bij pakken, daar staat het volgende:

Maar mensen die op de Heer vertrouwen krijgen nieuwe kracht, zij lopen zonder moe te worden, zij rennen zonder te struikelen, ze zijn zo sterk als een adelaar, die vertrouwt op zijn krachtige vleugels.
Jesaja 40:31 BGT

De adelaar is de krachtigste vogelsoort hier op aarde, het is de vogel die van alle vogels het hoogst kan vliegen. Het is bijzonder dat God ons juist die kracht wil geven, de kracht van de sterkste vogel op aarde. Hij wil ons die kracht geven om ons te helpen zodat we niet moe worden, zodat we niet vallen, en zodat we echt gewoon die rust en kracht kunnen ervaren die God geeft.

In vers 28 staat dat God de hele aarde gemaakt heeft, en dat Hij nooit moe wordt, en altijd sterk blijft. God wordt dus ook niet moe, als jij aan Zijn deur klopt om te vragen of Hij je wil helpen. Ik denk dat God juist jou ontzettend graag wil helpen. Dus voel jij stress en voel jij drukte. Pak dan Jesaja 40:31 er dan eens bij, en vertrouw erop dat God je nieuwe kracht zal geven. Vraag Hem erom, Hij houd van je, dus Hij gaat het je geven. Zijn onuitputtelijke kracht is er ook voor jou.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series