Vertrouw op God en blijf bidden! #leesjebijbel

In Romeinen 12:12 staat het volgende:

Laat zien dat je blij bent omdat je op God vertrouwt. Houd vol als je in moeilijkheden komt, en blijf altijd bidden.
— Romeinen 12:12 BGT

De tekst uit Romeinen had ik vorige week al een keer gelezen en bleef maar in mijn gedachten terug komen. Vandaag las ik in een dagboek het volgende: Niet controle maar vertrouwen is de basis van je geloof. Er ontstond echt zo’n “Halleluja” moment in mijn hart. Dat is het! Yes! De tekst uit Romeinen en het stukje uit het dagboekje vullen elkaar zo mooi aan.

We leven in een hele onrustige tijd. De meningen zijn verdeeld, en ook onder de gelovigen zijn er veel verschillende visies over wat er allemaal gebeurt en wat daar eventueel achter zit. En ik merk bij mezelf dat hoe meer ik me er in ga verdiepen, hoe onrustiger en soms angstiger ik word.

De tekst in Romeinen zegt me dat ik op God moet vertrouwen en moet blijven bidden. In contact blijven met God geeft me rust en vrede omdat ik op Hem vertrouw. Ik weet dat God er altijd is, en dat betekent niet dat er geen moeilijkheden in mijn leven komen, maar het betekent wel dat ik in die moeilijkheden vrede kan ervaren omdat ik weet dat Hij bij mij is. Ik heb namelijk totaal geen controle over wat er allemaal gebeurt. Ook heb ik geen invloed op de mensen die de beslissingen maken. Maar ik ken Iemand die dat wel heeft, en in Hem stel ik mijn vertrouwen omdat ik weet dat Hij de eindbaas is.

Daarom: Focus je op God en niet op je omstandigheden en vraag God of Hij jou die vrede in je hart wil geven. Laat de controle los en vertrouw op Hem.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series