Uit welk nest kom jij?

Heb jij er wel eens over nagedacht dat het gezin waar jij in opgroeit invloed heeft op hoe jij jezelf ontwikkelt en hoe jij naar God kijkt?

Chantal heeft een onbezorgde jeugd gehad. Haar vader werkte en haar moeder was altijd thuis als haar broer en zij uit school kwamen. Op haar 14e veranderde dat. In de nacht van Goede vrijdag 1995 kreeg haar vader een zwaar herseninfarct. Hij raakte halfzijdig verlamd en hij kan niet meer praten en lezen.

Ondertussen zijn Chantal haar ouders 45 jaar getrouwd, en door 7 maanden intensieve revalidatie en vele aanpassingen in hun huis kunnen ze nog steeds samen zijn. Dit was niet het leven dat ze hun voorgesteld hadden, en ook voor haar broer en Chantal veranderde er veel. De impact van ziekte in een gezin zorgt ervoor dat je leven helemaal op zijn kop gaat.

Door dit alles zag Chantal hoe haar ouders bleven vertrouwen op God. Ze hadden door alle pijn en verdriet boos weg kunnen rennen van God. Maar nee, ze volgden het advies op van 1 Petrus 5 vers 7: Vertrouw op Hem, op God, als het leven zwaar is, want Hij zal voor je zorgen. En hierdoor hebben zij haar geleerd dat ze, wat er ook gebeurt, mag en kan blijven vertrouwen op God.

Dit is het verhaal van het nest waar Chantal uit kom en jouw verhaal zal ongetwijfeld weer heel anders zijn. Maar hoe jouw verhaal ook is: het gezin waar je in opgegroeid bent en de manier waarop daarin met jou en met situaties om wordt gegaan hebben invloed op hoe jij jezelf ontwikkeld en hoe jij naar God kijkt.

Chantal daagt je uit om de vraag: Uit welk nest kom jij? eens voor jezelf te beantwoorden. Denk eens na over de mooie en minder mooie dingen die jij in jouw nest, het gezin waar jij in opgroeit, hebt meegekregen en mee hebt gemaakt. En denk eens na over hoe dit jou gevormd heeft. Dank God voor al het mooi’s wat je hebt meegemaakt en vraag hem te helpen bij die dingen die je moeilijk vind.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series