Tegenover elke leugen van de Duivel kan je een waarheid van God zetten

Heb jij wel eens een challenge gedaan? Iets dat zo uitdagend is dat je vooraf niet zeker weet of je het vol gaat houden? Toen ik zo’n 16 jaar was heb ik een keer geprobeerd om een dag te vasten. Dat leek me prima te doen, want hoe moeilijk kan het zijn om één dag niet te eten. Maar ik zal eerlijk zijn, na bijna een dag vasten begon ik me zo slapjes te voelen dat ik de verleiding van een broodje hamburger niet meer kon weerstaan.

In het Bijbelgedeelte van vandaag lezen we dat Jezus niet 1, maar 40 dagen ging vasten. Aan het einde van deze tijd, toen Jezus veel honger had, kwam de duivel om Jezus te verleiden. Maar Jezus liet zich niet gek maken door de duivel en wijst de verleidingen keer op keer af. Dit doet Hij door keer op keer te verwijzen naar wat er staat geschreven in de heilige boeken. 

Dit leert ons dat wanneer wij verleid worden door de duivel we hem kunnen verslaan door te kijken wat God hierover zegt in de Bijbel. Want tegenover elke leugen van de Duivel kan je een waarheid van God zetten. Daarom is het ook zo belangrijk om de Bijbel te lezen, het is jouw wapen om de duivel te verslaan.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series