Seks: waar ligt jouw grens?

Om gezonde keuzes te maken op het gebied van seks is het goed om voordat je verkering krijgt voor jezelf te bepalen wat jouw visie op seks is en waar jouw grenzen liggen. Daarbij is het ook belangrijk om je grenzen met je vriendin te bespreken en ook te luisteren naar haar grenzen en deze te respecteren. Nog beter bespreek je dit voordat jullie verkering krijgen. Als jullie samen de grenzen helder hebben dan kunnen jullie elkaar ook helpen om je aan deze grenzen te houden. Wacht dus niet tot het bepalen van jullie grenzen tot het moment dat jullie samen in opgewonden status alleen zijn, want dan kunnen wij mannen niet meer helder nadenken. Dus dat werkt niet! Maak daarom vooraf afspraken en hou elkaar hieraan.

Heb jij vragen rondom seks en wil je hier graag met ons over praten? Neem dan nu contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail en Instagram. We helpen je graag!

Lifebox

Deze video is een fragment van de Lifebox video die we voor jongens hebben gemaakt over het onderwerp seksualiteit. De Lifebox is gemaakt voor jeugdleiders en is een pakket met 10 video’s en daarop aansluitende programma’s voor complete tieneravonden over onderwerpen die actueel zijn in de levens van tieners. Voorbeelden van onderwerpen zijn: identiteit, groepsdruk en (homo)seksualiteit. De Lifebox is ontwikkeld door Stronglife in samenwerking met Zorg voor Jongeren. Lees hier meer over de Lifebox

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series