Netflix, seks, vloeken

In deze video wil ik, Jeroen, het met je gaan hebben over Netflix, seks en vloeken. Ik wil met je delen hoe de combinatie van deze drie dingen het voor mij, als christen, wel eens heel lastig maakt. En misschien herken je dit wel.

Omdat ik als Christen Jezus wil volgen betekent dit voor mij ook dat ik vind dat ik keuzes moet maken over hoe ik mijn vrije tijd besteed. Keuzes maken over wat ik dan wel en niet doe. Of gewoon nog concreter: waar ik wel en niet naar kijk. En als je nu denkt dat ik een of andere super christen bent dan moet ik je teleurstellen. Want soms vind ik het zo moeilijk om hier de juiste keuzes in te maken

Ik weet niet of jij Netflix of een andere on-demand video dienst hebt, maar het leuke ervan is dat je gewoon onbeperkt films en series kan kijken. En de ene is nog leuker dan de andere. En als je eenmaal in een serie zit, dan werkt dat soms zoooo verslavend. Je wordt er helemaal ingezogen.

Zo had ik een aantal weken geleden weer een nieuwe serie ontdekt. En gelijk vanaf het eerst moment hadden ze me te pakken. Maar toch knaagde het wat: Ik twijfelde of ik er wel naar moest kijken. Elke aflevering was er wel een seks scene en Gods naam vloog zo af en toe ook over de tafel als iets weer niet ging zoals het hoorde. Maar die serie: die was echt leuk. En ik betrapte mezelf er op dat ik het voor mezelf begon goed te praten. Ik dacht: ach, bij die seks scenes zie je niet veel meer dan een blote rug en dat vloeken, dat was maar een paar keer per aflevering. Dat kan toch wel?… of toch niet???

Ik geloof namelijk dat ik als christen ook keuzes moet maken over waar ik wel en niet naar kijk. Wat er in gaat, bepaald ook wat er uit komt. Het is dus belangrijk dat ik nadenk over waarnaar ik kijk.

En ik weet zeker dat als Jezus naast mij zat tv te kijken, ik had gezegd dat we zouden stoppen met kijken en we een andere serie op zouden zoeken.

Dus koos ik er voor om niet meer naar die serie te kijken. Niet zozeer omdat ik bang was voor wat Jezus er van zou vinden. Maar omdat ik Hem wil volgen. En omdat ik meer en meer wil worden als Jezus. Als ik dat wil, dan moet ik mij voeden met dingen die me meer over Jezus vertellen. En niet met een serie die mij aflevering naar aflevering mee neemt in een levens stijl die ingaat tegen wat ik in de Bijbel lees over hoe we moeten leven.

Misschien herken je dit wel. Misschien vraag jij jezelf nu ook wel af of bepaalde dingen: series, films of video’s die jij kijkt eigenlijk wel goed voor je zijn. Dat kan zijn op Netflix, maar ook op tv, of op Youtube. Praat er eens over met andere mensen. En praat er over met God, want ik ben er van overtuigd dat Hij je wil helpen bij het maken van de juiste keuzes.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series