Leugens over jou

Leugens zijn een onware mededelingen met het doel om te misleiden.

En als er iemand is die graag leugens vertelt dan is het de duivel. De Bijbel leert ons zelfs dat hij de vader van de leugen is. Dat hij kan liegen merken we gelijk aan het begin van de Bijbel bij Adam en Eva in de hof van Eden. In het gesprek dat hij met Eva heeft vertelt hij namelijk meerdere leugens, dingen die niet waar zijn, om Eva te misleiden.

De eerste is verpakt als een vraag: God had namelijk gezegd: jullie mogen van alle bomen eten, maar niet van de boom van kennis van goed en kwaad. De duivel vraagt aan Eva of het echt waar is dat God heeft gezegd dat ze van geen een boom mogen eten.

De tweede is een keiharde leugen: God heeft gezegd dat ze zeker zullen sterven als ze eten van de boom van de kennis van goed en kwaad. De duivel ontkent dit en zegt dat ze zeker niet zullen sterven.

De leugens van de duivel treffen ons vaak op onze identiteit: op wie we zijn. De duivel wil je bijvoorbeeld laten geloven dat jij niet belangrijk bent, dat je niet goed genoeg bent of  misschien zelfs wel dat de wereld beter af is zonder jou. Terwijl God ons heeft laten zien dat jij zo belangrijk bent dat Hij zijn Zoon voor jou naar deze aarde heeft gestuurd. Daarnaast roept Hij jou voor de belangrijkste opdrachten die Hij de mens heeft gegeven: iedereen vertellen over de grote wonderen die Hij heeft gedaan. De duivel wil jou laten denken dat je ongeschikt bent, maar voor God bent je geschikt!

Het probleem met leugens is dit: Als je ze maar vaak genoeg hoort ga je er ook nog in geloven

Daarom wil ik je vragen om het volgende te doen: Schrijf voor je zelf eens op welke leugens de duivel jou wel eens influistert. Zet daar vervolgens de waarheid die God jou vertelt tegenover. Elke keer als je de leugen weer hoort, herinner jezelf dan aan de waarheid!

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series