LAST VAN CORONA STRESS? check deze 3 tips

Het is duidelijk dat we de corona tijd nog niet achter ons kunnen laten en we hier nog wel even mee te maken hebben. Dat kan er voor zorgen dat jij je zorgen maakt over of je door de nieuwe maatregelen wel je stage kunt afronden. Er kan strijd ontstaan tussen jou en je  vrienden en familieleden over wat juist is om te doen. En het kan er voor zorgen dat je onzekerder wordt en de angst voor de toekomst toeneemt. Kortom: het kan er voor zorgen dat je last hebt van corona stress. Daarom geef ik je in deze video 3 tips over hoe je hier mee om kunt gaan.

1. Maak je druk over de dingen waar je invloed op hebt en bid voor de rest

De eerste tip leerde ik een aantal jaren terug: Maak je druk over de dingen waar je invloed op hebt en bid voor de rest. Het klinkt zo simpel, maar kan je echt rust geven. Want de dingen waar jij geen invloed op hebt, kan jij toch niet veranderen. Het heeft dus ook geen zin om je hier steeds druk over te maken. Breng ze in gebed bij Jezus en maak je druk om de dingen waar je wel invloed op hebt: doe je best op je stage en school, zorg dat je gezond leeft en denk om de mensen om je heen.

2. Start bewust je ochtend op!

De tweede tip is om bewust je ochtend op te starten. Begin je dag niet met het lezen van allerlei nieuws en meningen, maar begin je dag met het lezen van de Bijbel en door God te zoeken. Online is iedereen aan het zoeken naar de juiste weg en naar de waarheid om op een goede manier in deze corona tijd te leven, maar Jezus zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Zorg ervoor dat je de dag goed begint en zoek eerst Hem!

Ga op zoek naar dingen die je een gevoel van rust geven of waar je juist energie van krijgt.

De derde tip is om op zoek te gaan naar dingen die je een gevoel van rust geven of waar je juist energie van krijgt. Hou je van sporten, ga naar buiten en ga lekker bewegen. Hou je van lezen, pak een goed boek en kruip even lekker onder een dekentje op de bank. Hou je van muziek, zet dan even lekker muziek op. Dat kan heerlijke aanbidding zijn zoals de muziek van Lars Gerfen of Eline Bakker of iets stevigers zoals de dancemuziek van Roberto Rosso of de nieuwe mixtape van Planetboom.

Lukt het je ondanks deze tips niet om een rustig gevoel te krijgen? Praat er dan eens met iemand over, bijvoorbeeld je ouders of je tienerleider. Jij bent echt niet de enige die last heeft van corona stress. Vraag hoe zij er mee omgaan en kijk wat jij hiervan kan leren. 

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series