Jij kan nu de Heilige Geest ontvangen

Weet je nog? Dat in de Paas-video, Jezus Leeft!, Maria aan iedereen vertellen moest dat Jezus weer omhoog zou gaan naar de Vader? Dat moment vieren we met het christelijke feest genaamd Hemelvaartsdag. Maar voordat Jezus teruggaat naar Zijn Vader was Jezus eerst nog met Zijn leerlingen samen en gaf Hij hen de volgende opdracht:

‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. Want mijn Vader heeft beloofd om jullie de heilige Geest te geven. Dat heb ik jullie al verteld.’
— Handelingen 1:4 BGT

Nadat Jezus dit gezegd had gaat Hij naar de Hemel en wordt Hij opgenomen in de wolken en blijven de leerlingen al starend naar de hemel alleen achter.

Na Jezus zijn hemelvaart gaan de leerlingen terug naar Jeruzalem. Daar blijven ze wachten op de komst van de Heilige Geest. Ik stel me zo voor dat de leerlingen 10 dagen lang vol spanning zich hebben afgevraagd wat er nu precies zou komen. We kunnen in het bijbelboek Handelingen lezen dat ze samen bidden en een vervanger voor Judas uitkiezen, want Hij was degene die Jezus had verraden.

En dan, tijdens het Pinksterfeest ontvangen ze de Heilige Geest en staan ze in vuur en vlam voor Jezus. De leerlingen beginnen door de kracht van de Heilige Geest in vreemde talen te spreken. De mensen worden nieuwsgierig en er komt een grote groep mensen kijken wat er aan de hand is. En dan vertelt Petrus, die het eerder nog moeilijk vond om tegen de mensen te zeggen dat Hij bij Jezus hoorde, aan meer dan 3.000 mensen over Jezus. Fantastisch toch!

Het is goed om te weten dat jij net zoals de leerlingen van Jezus de kracht van de heilige Geest in jouw leven kunt ervaren. In Lucas 11 legt Jezus namelijk uit dat ouders hun kinderen geen slang geven als ze om een vis vragen. En niet een giftige spin als ze om een ei vragen. Nee, ouders geven hun kinderen de goede dingen waar ze om vragen. En daarom zal de hemelse Vader zeker goed voor ons zorgen en de heilige Geest geven wanneer we Hem erom vragen.

Het mooie daarbij is dat jij niet opnieuw hoeft te wachten totdat het Pinksteren is, want jij kan de heilige Geest vandaag ontvangen. Je hoeft daar geen bijzondere rituelen of religieuze handelingen voor te doen. Nee, je hoeft God er alleen maar in gebed om te vragen. Want de kracht van de Heilige Geest is er voor iedereen die in Jezus gelooft.

Heb jij het verlangen om de kracht van de Heilige Geest in jouw leven te ervaren? Wacht dan niet langer en vraag God er nu om!

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

Series