Jezus leeft! #leesjebijbel

In deze #leesjebijbel video deel Janneke met jou het goede nieuws wat we lezen in Johannes 20.

Het is weer de tijd van het jaar dat we Pasen vieren. En misschien denk je nu wel aan de Paashaas en paaseitjes, die zijn natuurlijk lekker, maar volgens mij draait Pasen daar niet om. Met Pasen gedenken we dat Jezus voor de vergeving van onze zonden aan het kruis gestorven is, zodat wij een eeuwig leven met God kunnen hebben. En we vieren natuurlijk vooral dat Hij weer opgestaan is uit de dood. Op deze manier overwon Hij de duisternis.

In Johannes 20 lezen we hoe Maria, een vrouw die behoorde bij de groep mensen die veel met Jezus en zijn leerlingen op trok, ontdekt dat Jezus is opgestaan uit de dood. Zij ging op de zondag na Jezus zijn dood naar het graf toe. Nu moet je weten dat Jezus niet, zoals wij dat doen, in een kist werd begraven in de grond, maar dat zijn lichaam in doeken was gewikkeld en in een grot was gelegd. De ingang van deze grot was afgesloten met een grote steen.

Maar wanneer Maria aankomt bij het graf ziet ze ineens dat de steen voor het graf was weggerold. Ze rent meteen terug naar de leerlingen van Jezus en twee van hen genaamd Petrus en Johannes gaan samen met haar terug naar het graf. Daar ontdekken ze dat het graf leeg is. De doeken waarin Jezus zijn lichaam was gewikkeld lagen er nog, maar Zijn lichaam was weg. Petrus en Johannes gaan terug, maar Maria blijft bij het graf staan huilen.  Als ze zich omdraait ziet ze ineens een man staan. Ineens zegt deze man haar naam: “Maria” en dan ziet ze het: die man, is Jezus. Hij leeft! En dan zegt Jezus het volgende tegen haar:

“‘… Houd me niet vast, want ik moet omhoog gaan naar de Vader. En jij moet aan mijn vrienden gaan vertellen dat ik gezegd heb: ‘Ik ga omhoog naar mijn Vader, die ook jullie Vader is. Ik ga naar mijn God, die ook jullie God is.’’
— Johannes 20:17 BGT

Maria krijgt van Jezus de opdracht om te vertellen dat Hij leeft. En ik geloof dat wij dit ook mogen doen. Want:

  • Jezus leeft en heeft onze zonden verwijderd
  • Jezus leeft en heeft de duivel overwonnen
  • Jezus leeft en geeft ons het eeuwige leven!

Ik ga mensen dit geweldige nieuws vertellen! Jij ook?!

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series