Jezus koos voor jou

De soldaten brachten Jezus naar het paleis van Pilatus. Ze riepen iedereen erbij. Toen trokken ze Jezus zijn kleren uit en deden hem een rode mantel aan. Ze maakten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn hoofd. En ze gaven hem een stok in zijn rechterhand. Ze knielden voor hem en zeiden spottend: ‘Wij groeten u, koning van de Joden!’ Ze spuugden hem in zijn gezicht. En ze pakten de stok en sloegen ermee op zijn hoofd. Zo bespotten de soldaten Jezus. Daarna trokken ze hem de mantel weer uit, en ze trokken hem zijn eigen kleren weer aan.

Deze Bijbeltekst staat in Mattheüs 27 vers 27 t/m 31 (Bijbel in Gewone Taal). Het omschrijft een van de gebeurtenissen rondom de kruisiging van Jezus. Als je in de Bijbel alle gebeurtenissen rondom de kruisiging van Jezus leest zie je hoe vreselijk Hij heeft geleden. En Hij deed dit niet om er zelf zijn voordeel uit te halen. Nee, Hij deed dit voor ons. Zodat wij, zoals Johannes 3 vers 16 dit zegt: niet verloren gaan, maar eeuwig leven hebben.

Elke keer als ik hier aan denk maakt dit een diepe indruk op me.

Ten eerste omdat ik weet dat Jezus dit niet zo maar even deed. Hij wist namelijk precies wat Hem te wachten stond. Hij wist hoe alles, vanaf het moment van zijn arrestatie tot aan de laatste adem die Hij uitblies, zou gaan verlopen. De zweepslagen, de vernederingen en de pijn van de spijkers die zijn lichaam doorboorden. Hij wist hoe het zou voelen voordat het gebeurde. En dit alles ging Jezus niet in de koude kleren zitten. In Lucas 22 vers 44 lezen we dat Jezus zo bang was dat zijn zweet als bloeddruppels op de grond viel. Hij vroeg aan God of deze het zware lijden bij Hem weg wilde houden. Maar met al zijn kracht en al zijn Goddelijkheid koos Hij er voor om niet zijn eigen wil te doen, maar Gods wil te volgen en dus de lijdensweg te gaan.

Maar wat misschien wel de meeste indruk op mij maakt is dit: Hij koos er voor om dit te doen ongeacht het feit of jij en ik, twee duizend jaar later voor Hem zouden kiezen. En toch deed Hij het. Hij ging aan het kruis, zodat wij vergeving kunnen krijgen voor al onze zonden. Ongelooflijk, dat wij dus zo belangrijk voor Jezus zijn dat hij dit voor mij, voor jou wil doen.

En terwijl ik hier zo zit weet ik niet waar jij staat. Misschien geloof jij dat Jezus de zoon van God is en misschien ook wel niet. Maar Jezus koos voor de wil van God en daarmee dus ook voor jou. Hij zou niks liever willen dan dat jij ook voor Hem kiest, niet alleen als moment van bekering, maar elke dag weer.

Daarom stel ik jou de vraag: Jezus koos voor jou, maar kies jij ook voor Hem?!

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series