Je hoeft je niet te schamen!

God wil contact met ons; Hij wil een vriendschapsrelatie met jou en mij hebben. Maar er kunnen dingen in ons leven zijn, die ons verlangen om contact met God te hebben in de weg staan. Een van deze dingen is schaamte.

Schaamte omdat je verkeerde dingen hebt gedaan. Je wil wel bidden, maar eigenlijk ook weer niet. Want je bent bang dat God zoiets denkt als: “Daar heb je hem of haar weer, alweer gezondigd…” Of misschien wil je even wachten met bidden, zodat je God kan laten zien dat jij je best hebt gedaan om dingen op te lossen of zelfs dat je Hem kan laten zien dat je zo slecht nog niet bent.

Maar is God echt zo? Je hebt gelijk als je zegt dat God een hekel heeft aan zonde. Maar God is ook liefde. En dat is het goede nieuws. In Romeinen 1:16 lezen we dat Paulus het volgende heeft geschreven:

Ik schaam me niet om te vertellen dat Jezus aan het kruis gestorven is. En dat de machtige God hem heeft laten opstaan uit de dood. Iedereen die dat goede nieuws gelooft, wordt gered. In de eerste plaats alle Joden, maar ook alle niet-Joden. (Romeinen 1:16 BGT)

Als jij een christen bent, dan ben je gered. Nogmaals, ja, God heeft een hekel aan zonde, maar daarvoor heeft Hij Jezus naar de aarde gestuurd om af te rekenen met al de zonde, dus ook die van jou! Als God naar jou kijkt dan ziet hij jou niet als een zondig iemand; Hij ziet niet alle foute dingen die je hebt gedaan, Hij ziet niet al jouw onvolmaaktheden. Nee, Hij ziet jou als een rechtvaardig iemand. Sterker nog: hij ziet jouw als heilige. Niet om wat jij hebt gedaan, maar om wat Jezus heeft gedaan.

Als schaamte er bij jou wel eens voor zorgt dat je niet durft te bidden, dan wil ik je aanraden om het gelijkenis van de verloren zoon nog eens te lezen. Je kan het vinden in Lucas 15. Het is een mooi voorbeeld van hoe God is. De verloren zoon verwachtte een donderpreek, maar kreeg een feestmaal!

God ziet er naar uit om contact met jou te hebben. Ook als jij hebt gezondigd. Verstop je niet zoals Adam en Eva voor Hem. Maar blijf contact met Hem houden!

Heb je naar aanleiding van deze video nog vragen of wil je graag dat we voor je bidden? Check dan nu stronglife.nl/contact. Daar lees je precies hoe je met ons in contact kan komen en kan je jouw gebed op onze praylist zetten.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series