Is God je zakmes of je reisleider?

In deze video willen we graag eens met jou na denken over de verschillende manieren waarop God onderdeel van ons leven kan zijn. Wij geloven namelijk dat God graag zoveel meer onderdeel van ons leven wil zijn, dan dat wij Hem soms toelaten.

Misschien herken je dit wel. Je kan in je leven soms zo druk met van alles en nog wat zijn, dat je God wel eens een beetje vergeet. Je gaat naar de kerk en bezoekt de activiteiten van je jeugdgroep, maar in de rest van de week ben je niet zoveel met God bezig. Ja, je bid wel dagelijks, maar niet te lang, want je moet nog zoveel doen. Even ‘s ochtends een schietgebedje en dan snel op de fiets naar je school of je werk. En stiekem wil je God misschien ook wel niet te veel ruimte geven om onderdeel te zijn van jouw leven, want wat als Hij het nou niet eens is met de dingen die jij wil doen of de verlangens die jij hebt….

Het kan zo maar zo zijn dat God onderdeel mag zijn van jouw leven als een soort Sinterklaas…  Waarbij Hij het beste met jou voor heeft en jou de cadeaus mag geven die jij op je verlanglijstje hebt staan. Of Hij mag jouw helpdesk zijn. Degene die je raadpleegt op de momenten dat jij even niet zo goed weet hoe je verder moet?

Als we God op deze manier bij ons leven betrekken is het net alsof je op een survival tocht gaat en dat God daarbij je zakmes is. Hij zit bijna de hele tijd in je broekzak en pas als jij Hem nodig hebt pak je Hem er bij. Maar God wil zoveel meer zijn dan jouw zakmes. Hij wil veel liever jouw reisleider zijn. Of om met David’s woorden van Psalm 23 te spreken: God wil jouw herder zijn. Hij wil jou leiden.

Spreuken 3 vers 5-7 geeft je het advies om op God te vertrouwen, om aan Hem te denken bij alles wat je doet, want dan zal Hij je helpen. Er staat dat je niet moet denken dat je zelf alles kunt, dat je niet eigenwijs moet zijn maar je eerbied voor God moet hebben en uit de buurt moet blijven van slechte dingen. Want als je dat doet, dan zul je sterk en gezond zijn.

Door de hele bijbel heen zien we dat God graag wil dat we Hem betrekken bij ons leven, dat Hij ons mag leiden. Maar God heeft ons geschapen met een vrije wil. Dus de keuze is aan jou. Is God jouw zakmes of je reisleider?

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series