Het lijkt wel de omgekeerde wereld

Het lijkt wel de omgekeerde wereld. Jezus zegt hier dat het echte geluk is voor mensen die: honger hebben, arm zijn, gehaat worden, huilen, uitgelachen worden, uitgescholden worden.

Wat bedoelt Jezus hier eigenlijk mee? Niet honger hebben naar eten, maar honger hebben naar God. Arm zijn, omdat je wat je bezit aan God terug hebt gegeven. Gehaat, uitgelachen of uitgescholden worden, omdat je Jezus op de eerste plaats zet en Zijn leefregels wil naleven.

Jezus laat in Lucas 6 zien dat de manier waarop God de wereld bedoeld heeft anders is dan wat wij mensen ervan hebben gemaakt. Wij hebben een maatschappij gecreëerd waar het gaat om rijkdom, macht en egoïsme. 

Jezus vraagt van ons om de minst belangrijke te zijn, de ander te helpen en te ondersteunen. En dan is er de belofte dat we daarvoor beloond zullen worden. En gebeurt dat niet op de aarde, dan gebeurt dat in de Hemel.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series