Het leven met God zit vol uitdagingen – Week van Gebed

‘s Nachts kregen de wijze mannen een droom. In de droom zei God tegen hen: ‘Jullie moeten niet teruggaan naar Herodes.’ En dus gingen ze langs een andere weg terug naar hun land.
— Mattheüs 2:12 BGT

In dit Bijbelgedeelte geeft God in een droom de wijze mannen de opdracht om een andere route naar huis te nemen. Wat moet dat een bijzonder moment geweest zijn. En dat vind ik zo mooi aan het zijn van een christen: we staan er nooit alleen voor. God gaat voor ons uit en wijst ons de weg. Daarbij moedigt Hij ons aan om het samen te doen, er voor elkaar te zijn en naar elkaar om te zien.

Dit vraagt soms van ons om een beetje lef te tonen en het anders te doen dan de meeste mensen om je heen. Maar het is het zo waard, want Gods weg volgen brengt je zoveel vreugde. Het kan zijn dat God je vraagt om iets van jouw rijkdom te delen met anderen door een keer te trakteren bij de Mac omdat je weet dat je klasgenoot er zelf geen geld voor  heeft. Of dat God je vraagt om je oude buurvrouw te helpen bij het tillen van de boodschappen of het schoonvegen van haar stoep. Het zijn kleine dingen die we mogen doen voor een ander waardoor jij je licht laat schijnen, kleine dingen die zoveel vreugde kunnen geven aan een ander en waardoor iemand God door jou heen kan zien.

Maar hoe blijf je nou op Gods weg? Nou, door bidden en Bijbellezen, twee dingen die best lastig kunnen zijn. En eerlijk gezegd vind ik dat soms ook wel lastig. Door te bidden blijven we verbonden met God, kunnen we ons hart met Hem delen en kan Hij tot ons spreken. Door de Bijbel te lezen ontdekken we hoe God wil dat we leven. Een dagboekje kan je helpen om dagelijks te lezen en een gebedsboekje kan je helpen om op te schrijven waarvoor je bidt. Door daarbij te luisteren naar heerlijke worship muziek kun je je op een ontspannen manier verbonden voelen met God.

Het leven met God zit vol uitdagingen, er kunnen soms hindernissen op je pad komen die eng of onmogelijk lijken en je zult soms een verkeerde afslag nemen. Maar bij God loopt de weg nooit dood, er is altijd weer een weg terug naar Hem. Zoek daarom mensen op die ook geloven, zodat jullie elkaar kunnen helpen en aanmoedigen om op Gods weg te blijven wandelen. En vergeet niet dat je zelf ook zo iemand voor één van je vrienden kan zijn. Je hoeft geen perfecte superheld te zijn om gebruikt te kunnen worden door God.

Stel je open voor God en glow in the dark!

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series