Het leven is geen race tegen de hel

In de video “Het leven is geen race tegen de hel” vertelt Bernice haar getuigenis. Ze groeide op in een groot gezin waarbij haar ouders er alles aan deden om te voorkomen dat ze in de hel zouden komen. In de afgelopen jaren heeft ze ontdekt dat je als christen dagelijks mag wandelen met God en dat Hij je helpt om op te staan wanneer je gevallen bent.

Bernice Strijker groeide op in een groot gezin van 16 kinderen, zij is nummer 7. Tijdens haar opvoeding beschermden haar ouders hun kinderen voor alles wat niet van God was. Daardoor bestond het leven vooral uit naar school gaan en dan gelijk weer naar huis. Bernice: “Voor mijn gevoel deden ze alles om te voorkomen dat we in de hel zouden komen, maar daardoor werden we heel strak opgegroeid, met heel veel regels.”

Ze leerde van haar ouders dat God een heilige God is. Een God waarvoor je echt nederig moet zijn en waar je heel klein voor moet zijn. Dat zorgde ervoor dat ze zo bang was om in de hel te komen dat ze alles deed om dat te voorkomen. Hierdoor werd het leven meer een race om niet in de hel te komen, dan een wandeling met God. Ze ontwikkelde het beeld van God dat hij ons zegent wanneer we goed leven en straft wanneer we fouten maken. Met als gevolg dat Bernice in paniek raakte op de momenten dat leven moeilijk werd en zich begon af te vragen wat ze verkeerd had gedaan.

In de afgelopen jaren heeft ze ontdekt dat het leven niet een race tegen de hel is, maar het dagelijks wandelen met God. Hierbij gelooft ze dat God ons wil beschermen. Maar ook dat Hij ons optelt wanneer we struikelen en vallen.

In de video vertelt ze hoe de de stilte van het heide landschap op zoekt om te wandelen met God op de momenten dat ze moeilijkheden in haar leven ervaart: “We zijn nu op de hiede. Dit is echt de plek waar ik naar toe ga als ik gevallen ben. Dan ga ik met God kletsen, schrijven en ook heel veel luisteren. Soms zeg ik dan tegen God: ‘hier wil ik ook nog graag een antwoord op’ en dan zegt Hij ‘kom morgen maar weer terug’. En dan ga ik weer hele dag slenteren over de heide en weer kletsen met God. Als het dan voorbij is en het weer rustiger wordt dan komen er vaak zulke levenslessen en die deel ik dan op mijn Instagram.”

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

Series