Het karakter van God

Je natuur is wie je bent, je karakter is wie je kiest te zijn. In deze video over het karakter van God vertelt Marc je aan de hand van 5 punten wie God kiest te zijn.

1. Heilig (0:17)

God is Heilig. In 1 Petrus 3:16 zegt God: weest heilig, want ik ben Heilig. Dit betekent dat God er elke keer weer voor kiest om de juiste keuze te maken.

2. Rechtvaardig (0:59)

God kiest er voor om altijd de juiste keuze te maken, maar toch kan het zo zijn dat dit niet altijd rijmt met wat wij om ons heen zien. Dit komt omdat God ons ook eigen wil heeft gegeven. Wij mogen zelf kiezen welke keuzes we maken. Wij maken soms foute keuzes en daarom is er ellende in de wereld. God is rechtvaardig. Dit betekent dat Hij eerlijk is en dat je hem kan vertrouwen.

3. Liefde (2:05)

God is liefde. Liefde kiest altijd het beste voor de ander. Dit zien we terug in de komst van Jezus naar deze aarde en doordat hij voor ons aan het kruis is gegaan. Johannes 3:16 zegt dat God de wereld zo lief heeft dat hij zijn zoon Jezus naar deze aarde stuurde zodat onze relatie met God herstelt kon worden. Hiervoor was ontzettend veel liefde van God nodig.

4. Genadig (3:00)

God is genadig. In Exodus 34 lees je dat God als het waren naast Mozes komt staan en onder andere zegt dat Hij genadig is. Genade is dat je iets krijgt wat je niet verdient. God geeft ons nieuwe kansen.

5. Trouw (04:11)

God is trouw. God zal altijd doen wat Hij belooft. Je vrienden of vriendinnen kunnen je soms teleurstellen door niet te doen wat ze je wel belooft hebben. Maar zo is God niet. Hij doet wat hij beloofd heeft.

Bekijk ook de video over de natuur van God.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series