Herstel van verbinding | Week van Gebed 2023

Wat doe jij wanneer jou onrecht wordt aangedaan?

In het verhaal in Lucas 18 lezen we over een weduwe en een rechter. In die tijd kon een vrouw niks zonder haar man. Een weduwe was dus aangewezen op een rechter om toch te krijgen waar zij recht op had. Maar de rechter in dit verhaal deed niet waarvoor hij was aangenomen. In plaats van de vrouw te helpen stuurde hij haar iedere keer weg. Maar deze vrouw gaf niet op. Ze bleef terugkomen omdat ze “haar recht wilde halen.”

Hoe ga jij ermee om, als je onrecht wordt aangedaan. Word je boos, trek je je terug of ga je juist op de barricades staan? In Lucas 18 lezen we dat God zeker Zijn kinderen zal helpen. Zijn kinderen die dag en nacht om hulp vragen. Als jou onrecht wordt aangedaan mag je voor jezelf opkomen, maar vergeet God er niet bij te betrekken. Want als jij het niet op kunt lossen, is er iemand die dat wel kan. Jouw hemelse Vader. Je mag er bij God op blijven aandringen of Hij jou recht wil verschaffen. Zoals de weduwe dat deed bij de aardse rechter in het verhaal in Lucas, zo mag jij bij God aandringen om voor jou recht te zetten wat niet eerlijk is.

Verwerking

Als je onrecht wordt aangedaan voelt dat heel naar. En het kan zijn dat je in een situatie beland die je zelf niet op kunt lossen zoals de weduwe in het verhaal in Lucas 18 vers 1 t/m 8. Zij was afhankelijk van een rechter maar die was niet van plan om de weduwe tegemoet te komen. Hij stuurde haar gewoon weg. Gelukkig vond deze vrouw de kracht om terug te blijven komen en de rechter was er op een gegeven moment zo klaar mee dat hij deed wat ze vroeg. De aanhouder wint zullen we maar zeggen.

Zo mag ook jij opkomen voor je recht. En mag je vasthouden totdat je het krijgt. En als je het even niet meer ziet zitten, bid dan tot God en vraag of Hij je wilt helpen. Zoals het Opwekkingslied 760 heel mooi zegt: Ik weet wie voor mij uit gaat, en standhoudt achter mij, God van de hemellegers, Hij voert de strijd voor mij. De heerser van de eeuwen, Hij is een vriend van mij, God van de hemellegers, U voert de strijd voor mij.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series