Harder juichen voor Jezus, dan voor Ajax

Stel dat Ajax moet voetballen en ik zit in m’n Ajax shirtje in de trein en ik ga naar Ajax toe en er zitten andere mensen die ook voor Ajax zijn. Negen van de tien keer ga je met elkaar praten of je gaat ja beetje babbelen en grapjes maken. Ik vergelijk het wel eens vaker van als ik in de Arena als ik voor Ajax juich. Ik wil altijd harder voor Jezus juichen dan voor Ajax. Dat is altijd een grondregel bij mij. Maar dus eigenlijk ook in de trein. Als ik dan weet dat iemand anders christen is, zou ik veel meer dan die verbinding willen voelen of zo. Ook dat je gewoon de vrijheid aanvoelt voelt om gewoon effe het gesprek aan te knopen of zo. Want ik merk dus een soort van Ajax kan die drempel of verlagen. Nou ja, een shirt met Jezus erop kan dat nog veel meer.

Beluister de hele podcast op Spotify

Dit is een clip uit de aflevering “Christen zijn op school & werk” van Stronglife De Podcast. Luister de hele aflevering op Spotify.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series