Goede seks: De Bijbel over seks

In deze video wil ik, Jeroen, het met je hebben over “goede seks”. En NÉÉ, ik ga je geen tips geven over hoe een man en een vrouw samen goede seks kunnen hebben. Dat vind je maar lekker zelf uit wanneer je getrouwd bent. Waar wil ik het dan wel met je over hebben? Over wat God te vertellen heeft over seks. Want ook hier leert de bijbel ons dingen over. Sterker nog: God is degene die seks heeft gemaakt en dus heeft hij er ook iets over te vertellen.

Maar wat God ons wil vertellen over seks, over goede seks, is anders dan wat de “wereld” om ons heen hierover wil vertellen. Want als ik dat laatste als uitgangspunt neem, dan hoor ik vaak een boodschap die direct of indirect communiceert dat seks iets is waarvan jij moet kunnen genieten wanneer jij daar zin in hebt. Iets wat je zeker niet moet bewaren voor alleen maar degene met wie je gaat trouwen. Je moet ervaring op doen en vooral zeker weten of degene met wie je gaat trouwen er wel iets van kan.

Onderzoek onder 1.500 studenten van een christelijke studentenvereniging wijst uit dat zo’n 40 procent seks voor het huwelijk heeft gehad. Van deze 40 procent heeft meer dan 20 procent zelfs seks gehad met drie of meer personen. Dus ook Christelijk Nederland sekst er lekker op los.

Goede seks hoort thuis in het huwelijk

Eerlijk gezegd schrik ik wel van de cijfers die ik net genoemd heb. Want God geeft toch echt een hele andere richtlijn voor het hebben van goede seks. De Bijbel leert ons namelijk dat goede seks, en met seks bedoel ik geslachtsgemeenschap, thuis hoort in de veilige omgeving van een huwelijk tussen een man en een vrouw. Alles daarbuiten is “slechte” seks, de bijbel noemt het zelfs hoererij of ontucht. En deze richtlijn heeft God ons niet gegeven om ons te pesten. Nee, God wil ons beschermen. Want of je nu een condoom gebruikt of niet: seks heeft altijd gevolgen. Het is veel meer dan puur het krijgen van een orgasme.

En misschien vertel ik je nu niets nieuws en weet je allang dat seks volgens God thuis hoort in de veilige omgeving van het huwelijk. Dan is dat mooi. Maar dat betekent tegelijkertijd niet gelijk dat je het ook belangrijk vindt. Want wees eens eerlijk. Vaak weten we heel goed hoe God over bepaalde dingen denkt, maar volgen we veel liever onze eigen wil.

Als Christen moeten we er keer op keer weer voor kiezen om Gods wil in alle gebieden van ons leven op de eerste plaats te zetten. En als het op seks aan komt kan je die keuze het beste maken voordat je het heel gezellig hebt met je vriend of vriendin. Want als je daar van te voren niet een duidelijke keuze in hebt gemaakt, doe je al gauw wat goed voelt. Maar iets wat goed voelt, is niet gelijk altijd goed om te doen.

Wacht daarom niet langer en besluit nu Gods wil op het gebied van seks op de eerste plek te zetten in jouw leven.

In de komende weken gaan we meer video’s over het onderwerp seks maken. Bijvoorbeeld over waar dan in de Bijbel staat dat seks thuis hoort in het huwelijk en over wat seks met je doet. Maar misschien zit jij wel met vragen over seks. Als dat zo is dan wil ik je uitnodigen om naar stronglife.nl/contact te gaan. Daar lees je hoe je met ons in contact kan komen. Als jij ons jouw vraag stelt (dit kan ook anoniem), dan zullen wij ons best doen om deze te beantwoorden in een video.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series