Gods reddende plan: Jezus

Toen Adam en Eva in het paradijs hadden gegeten van de vrucht van die ene boom waarvan ze niet mochten eten kwam er zonde in de wereld. God leefde altijd dichtbij de mensen, maar moest Zijn eigen geschreven verhaal loslaten. In deze teaching vertelt Sven Dekker over Gods reddende plan: Jezus. God wou zijn eigen geschreven verhaal afmaken en zond daarom zijn Zoon Jezus naar de aarde. Jezus versloeg de Duivel en nu kunnen wij vergeving voor onze zonden ontvangen.

Als we de Bijbel openslaan bij het eerste hoofdstuk Genesis dan lezen over God en hoe Hij de aarde gemaakt heeft. God maakte het land, de zee, de dieren en als kroon op Zijn schepping de mens. God plaatste de mens in het paradijs, een prachtige omgeving. De eerste mens was Adam. God zag dat Adam alleen was en daarom maakte Hij vanuit Adam de eerste vrouw: Eva.

In het paradijs had God maar één regel voor Adam en Eva: van één boom mochten ze niet eten. Maar in het paradijs was ook de duivel (Satan). In de gestalte van een slang overtuigde hij Eva er van dat ze wel van de boom mocht eten. Hij zei: “God zegt wel dat je niet van die boom mag eten, maar stiekem mag dat wel hoor”. Eva at samen met Adam van de vrucht van de boom en vanaf dat moment was er zonde in de wereld: de mensen waren een overtreding begaan. Als je een overtreding begaat krijg je soms een waarschuwing, maar God was heel direct in deze situatie. Hij gaf Adam en Eva een directe rode kaart. Ze konden niet meer in het paradijs leven. Vanaf dat moment moesten de mensen hier op aarde hard gaan werken en was het leven niet meer zo leuk als dat het was. God was een god die altijd dichtbij was en wandelde met de mensen, maar nu moest Hij zijn eigen geschreven verhaal loslaten.

Maar God wilde het verhaal dat Hij losliet afschrijven. Er moest een reddingsplan komen.

God stuurde zijn zoon Jezus naar deze aarde. Jezus was net zo als jij en ik. Jezus kende verdriet, Jezus kende pijn, en Jezus stond op het kruispunt van zijn leven. Jezus kon er voor kiezen om de vergeving niet te laten geven aan de mensen. Hij kon er voor kiezen om anders te doen zodat de mensen hem niet zouden veroordelen. Maar dat deed Jezus niet. Zijn liefde voor jou en mij was zo groot dat Jezus de keuze niet kon maken ons niet te redden van de zonde. Hij werd gevangen genomen omdat Hij volgens vele een dwaalleraar was. Hij werd bespot en geslagen en uiteindelijk gekruisigd: een vreselijke manier om te sterven.

Misschien denk je nu: was onze redding door de dood? Was dat nou het plan van God? Nee…

God heeft de duivel laten vallen in zijn eigen val. De duivel dacht dat hij nu voor altijd zou heersen. Maar Jezus stond op uit de dood en versloeg daarmee de duivel. Door de opstanding van Jezus zijn wij vergeven voor de fouten die wij gisteren hebben gemaakt en vandaag en morgen zullen maken. God vergeeft ons al voordat we een fout hebben gemaakt. Als wij geloven in Jezus, dan zullen wij de eeuwige vergeving ontvangen.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series