Gods leiding in jouw leven – Week van Gebed 2022

In Matteus 2 vers 9 staat beschreven hoe God de wijzen uit het oosten leidt door een ster voor hen uit te laten gaan. Op deze manier wijst Hij ze de weg naar Jezus. Het mooie is dat er in de Bijbel nog meer voorbeelden te vinden zijn waarbij God mensen leidt. Zo is God zichtbaar aanwezig wanneer Hij het volk Israël uit de woestijn leidt. Krijgt Ananias een droom waarin God hem naar Saulus stuurt en belooft Jezus zijn leerlingen dat ze de kracht van de Heilige Geest zullen ontvangen en dat Hij ze zal leiden in wat ze moeten zeggen. Prachtige voorbeelden en ik geloof dat God jou en mij vandaag de dag ook nog leidt. Maar hoe werkt dat dan?

Dat werkt op verschillende manieren: Zo kan God tot je hart spreken, dat klinkt een beetje vaag misschien, maar het betekent dat je een diepe overtuiging voelt dat je iets moet doen. Zo kan God tot je hart spreken en zeggen dat je een gesprek met iemand aan moet gaan of je een antwoord geven op vragen die je hebt gesteld. Soms ontstaat dit in je gedachten of door het lezen van een Bijbeltekst die jou inzicht geeft in wat je mag doen.

Het kan ook gebeuren dat er iemand bij je komt die zegt dat God hem of haar een beeld of droom heeft gegeven over jou. Dit noemen we een profetie, een woord van God. Neem zulke woorden nooit zomaar aan  als waarheid, maar vraag God of Hij het wil bevestigen. Je kunt God ook om een teken vragen. Dit zien we in de Bijbel in Rechters 6 waar Gideon God meerdere malen om een teken vraagt en die ook krijgt.

En de meest bijzondere manier waarop je God kunt horen is wanneer Hij met een hoorbare stem tot je spreekt. Ik heb dat zelf nog nooit meegemaakt, maar het lijkt me zo bijzonder. Daarbij moet ik denken aan dat er geschreven staat dat God met Mozes sprak zoals iemand spreekt met een vriend. Of de ontmoeting van Elia met God waarin God niet bulderend spreekt, maar met een zachte fluisterstem. Zo mooi.

In dit alles geloof ik dat God niet een draaiboek voor jouw leven klaar heeft liggen waarin staat wat jij allemaal moet gaan doen. Je hebt een vrij wil en bent geen robot. Leef daarom “gewoon” je leven en blijf ondertussen verbonden met God. Hij wil graag onderdeel van je leven zijn en weten waar je mee worstelt en waar je over nadenkt. Ga in gesprek met hem en sta open voor Zijn leiding!

Zoals de wijze mannen door de ster geleid werden naar Jezus, zo mag jij, geleid door God een licht zijn die anderen naar Jezus brengt.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series