God zorgt voor ons #leesjebijbel

In deze #leesjebijbel video wil Janneke je aan de hand van Psalm 23 laten zien dat God voor ons als een herder wil zijn. God wil ons nieuwe kracht en moed geven, zodat we onszelf weer kunnen opladen. We hoeven niet bang te zijn als de wereld om ons heen donker is, want God zorgt voor ons.

Een lied van David. 1 De Heer zorgt voor mij, zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Hij geeft me alles wat ik nodig heb. 2-3 Hij leidt mij, zoals een herder zijn schapen leidt naar groen gras en fris water. Bij de Heer ben ik veilig, hij geeft mij nieuwe kracht, zo goed is hij. 4 Ik ben niet bang, ook als is er gevaar, ook al is het donker om mij heen. Want u bent bij mij, Heer. U beschermt me, u geeft mij moed.
— Psalm 23:1-4 BGT

Schapen zijn hele schattige dieren toch? Ze zijn mooi wit, mekkeren vrolijk en zien er knuffelbaar uit. Maar schapen hebben zo nu en dan wel hulp nodig. Als ze op hun rug vallen, dan moeten ze geholpen worden om weer rechtop te komen staan. En ze kunnen zichzelf niet beschermen tegen andere dieren die hun aanvallen. Daarom hebben ze een herder nodig, iemand die voor ze zorgt en ze brengt op veilige plekken waar ze kunnen grazen.

Net zoals de schapen, hebben wij zo nu en dan ook behoefte aan hulp. We kunnen als christenen best even op onze eigen benen staan, maar we zijn ook kwetsbaar en we kiezen soms voor de verkeerde dingen. En daaruit blijkt dat wij ook een Herder nodig hebben: iemand die ons de juiste richting op wijst, iemand die ons beschermt.

Als ik deze Psalm lees, dan wordt het voor mij duidelijk dat God niets liever wil dan onze Herder zijn. Zoals een herder de schapen brengt naar een plek met groen gras en fris water, zodat ze zichzelf kunnen voeden. Zo wil God ons nieuwe kracht en moed geven, zodat we onszelf weer kunnen opladen. We hoeven niet bang te zijn als de wereld om ons heen donker is, want God zorgt voor ons. Daar mogen we op vertrouwen!

David, de schrijver van deze Psalm was zelf een herder. Hij wist wat er ervoor nodig was om voor een kudde schapen te zorgen, en hij ervaarde Gods liefde voor hem op dezelfde manier. En ik geloof dat God niet alleen de Herder is van David, maar Hij is ook de Herder van jou en mij!

Dus zit je een keer niet lekker in je vel? Of wil je juist God danken? Lees dan Psalm 23 en ga ontdekken wie God voor jou wil zijn!

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series