God aanbidden is…

God aanbidden is… Vul het antwoord voor jezelf maar in. In deze video vertelt André wat aanbidding voor hem betekent.

Het is meivakantie en dit betekent dat het festival seizoen weer is begonnen. Ook dit jaar zijn er weer ongelofelijk toffe, christelijke festivals. Zoals Soul Survivor, Opwekking, Festival 316, EO jongerendag , Graceland, of misschien wel jouw vakantie van Royal adventure week op de Betteld.

Weet je wat gaaf is, al deze evenementen draaien maar om één ding: dat je een mooie tijd hebt. Maar bovenal dat jij geraakt wordt of zelfs een ontmoeting hebt met Koning Jezus. Door sprekers en vette aanbidding hopen we dat jij dichter bij God komt. En het is geweldig om te zien dat honderden, zo niet duizenden tieners ontdekken wie Jezus is.

Toen ik zelf tiener was ging ik met vrienden naar veel van deze festivals toe. Ik keek uit naar de gezelligheid, het gek doen, en samen zijn. Maar vooral naar de aanbidding en de ontmoetingen met God. Maar als ik dan thuis kwam en ik ging op zondag weer naar de kerk, dan ontbrak er iets. De preek vond ik saai en de muziek was te langzaam. De gezelligheid ontbrak, maar bovenal had ik niet het idee dat ik dichter bij God kwam en ik verlangde alweer naar het volgende festival.

Het leek wel of ik God in een hokje plaatste waarbij ik vond dat ik God alleen maar kon ontmoeten op een festival. Maar zo heeft God ons natuurlijk niet gemaakt, God heeft ons niet bedoeld om alleen op festivals in Zijn buurt te zijn.

God heeft ons gemaakt om 24 uur per dag bij Hem te zijn. Als we in de Bijbel lezen, dan lezen we over Adam en Eva die in het paradijs rondlopen. Ze genieten van wat God heeft gemaakt. Ze bewerken het land en tegen de avond wandelen Adam en Eva met God. Ik stel me dan voor dat Adam en Eva aan God vertellen dat ze zo onder de indruk zijn van alles wat God heeft gemaakt en wat ze om zich heen zien. Ze vertellen aan God wat ze gedaan hebben. Hoe hun dag is geweest. Ze zijn intens verbonden met elkaar.

God heeft ons gemaakt om Hem te aanbidden. God Eer geven voor wat hij voor ons doet. Maar hoe doen we dat nu? Veel mensen denken bij het woord aanbidding aan een zanger die op een podium staat en die de gemeente meeneemt in lofprijzing. Zeker, dit is een vorm aanbidding. En je hebt vele vormen van aanbidding: je kunt een prachtig schilderij maken waarmee je Gods grootheid laat zien. Of door middel van een dans. Of je maakt een mooi boeket bloemen waarmee je laat zien hoe Gods creativiteit in de natuur zichtbaar wordt. Dit zijn geweldige vormen van lofprijzing aanbidding.

Maar wist je dat het Griekse woord voor aanbidding ‘Proskuneo’ is, wat betekent: Zich neerbuigen om te kussen, kussen in bewondering. 
Een heel mooi voorbeeld hiervan staat in Lucas 7:36-50 waar de zondares huilend de voeten van Jezus kust en ze met haar haren afdroogt. Jezus zegt van deze vrouw dat zij Hem veel liefde betoonde.

Aanbidding is voor mij: de voeten van Jezus kussen. Aan Zijn voeten zijn. In relatie staan met Jezus.  God ontmoeten, dat kan op de christelijke evenementen. Maar God wil jou 24 uur per dag ontmoeten.

Het verhaal van Adam en Eva loopt niet goed af. We kennen het verhaal van de boom en de verboden vrucht. Na het eten van de vruchten van deze boom verstoppen Adam en Eva zich voor God. En zoals elke avond wandelt God in de tuin. God ziet dat Adam en Eva verborgen zijn. God vraagt aan hen: ”Waar zijn jullie?” Aanbidding is antwoord geven op deze vraag.

God vraagt aan jou: “Waar ben je?” Wat is jouw antwoord?

 

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series