Geduldig zijn #leesjebijbel

Bij Stronglife openen we elke werkdag op kantoor met een dagopening. Daarbij lezen we uit het dagboek van David de Vos waarin hij 365 korte stukjes heeft geschreven. Deze week was één van de thema’s: “Geduldig zijn”. En ik weet niet hoe het bij jou zit, maar geduldig zijn is één van de dingen die ik echt super moeilijk vindt. Zo zie ik het liefste al mijn wensen gelijk in vervulling gaan, kan ik me er kapot aan ergeren wanneer een pakketje niet op tijd geleverd is en ben ik zelfs stiekem nog wel geneigd om een paar euro meer te betalen voor een bestelling als ik het daardoor een dag eerder geleverd krijg.

Het is mooi dat we nu in een tijd leven waarin veel dingen snel kunnen, maar tegelijkertijd is het hebben van geduld iets mooi’s dat we misschien wel niet genoeg waarderen. Want in de Bijbel wordt het hebben van geduld genoemd als een goede eigenschap. Spreuken 25 vers 15 zegt hierover het volgende:

Met geduld kun je zelfs een heerser overtuigen, met vriendelijke woorden maak je zelfs een vijand kalm.
— Spreuken 25:15 BGT

Geduld helpt ons om vanuit de rust goede keuzes te maken; Geduld laat ons vol verwachting en plezier uitzien naar dat wat we gaan ontvangen. Geduld helpt ons om anderen niet gelijk te oordelen, maar eerst te luisteren naar hun verhaal.

Net als mij kan jij misschien wel wat meer geduld in jouw leven gebruiken. En dan is het goed om te weten dat wij een God hebben die vol van geduld is en dat Hij dit ook aan ons wil geven door zijn Heilige Geest. In Galaten 5 vers 22 en 23 schrijft Paulus hierover het volgende:

Mensen die zich laten leiden door de heilige Geest, leven heel anders. Zij houden van elkaar. Ze zijn blij en leven in vrede. Ze hebben geduld en zijn goed voor elkaar. Ze geloven in Christus. Ze zijn vriendelijk en gedragen zich goed. Als je zo leeft, doe je precies wat de wet eigenlijk wil.
— Galaten 5:22-23 BGT

Net als blijdschap, vrede en vriendelijkheid is geduld een van de dingen die God ons wil geven door zijn heilige Geest. Je hoeft Hem er alleen maar om te vragen en mag daarbij oefenen om het in de praktijk te brengen. Elke keer dat je merkt dat je geduld op de proef wordt gesteld mag je God om hulp vragen, zodat zijn Geest jou verandert en steeds meer van God in jou zichtbaar wordt.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

Series