Het evangelie uitleggen: God – Wij – Jezus – Jij

Vind jij het weleens lastig om uit te leggen wat je nou eigenlijk gelooft? Let dan nu goed op: In deze video geef ik je een voorbeeld van hoe je aan de hand van vier woorden het evangelie kunt uitleggen.

Deze vier woorden zijn: God, Wij, Jezus, Jij.

Het evangelie uitleggen:

Als we de bijbel openslaan in Genesis dan lezen we daar dat God de hemel en aarde gemaakt heeft. Als hoogtepunt van de schepping maakte Hij de mens: Adam en Eva. Zij leefden in een gigantisch mooie tuin. Maar God had ze één richtlijn gegeven: Ze mochten van alle bomen eten, behalve van de boom van kennis van goed en kwaad. Adam en Eva hadden van God een eigen vrije wil gekregen. Het was dus aan hun of ze deze richtlijn ook gingen opvolgen of dat ze er voor kozen om toch van de boom van kennis van goed en kwaad te eten.

De kans is groot dat je wel weet hoe dit afloopt… Eva wordt door de slang verleidt om toch van de vrucht van die boom te eten en zij verleidt op haar beurt Adam om dit ook te doen. Op dat moment kwam zonde in de wereld. Adam en Eva konden niet langer in de tuin blijven wonen, er kwam afstand tussen God en de mens.

Daarom leven wij als mensen van nature gescheiden van God. Maar dit was niet hoe God het bedacht had. God wou weer terug naar het begin: Hij wou weer dagelijks leven in nauwe verbondenheid met ieder mens. Maar de zonde stond in de weg. Dus stuurde God zijn zoon Jezus om dit op te lossen.

God heeft jou en mij en iedereen die hier op aarde leeft zo lief, dat Hij Jezus naar deze aarde stuurde. Hij was compleet onschuldig en toch ging Jezus voor onze zonden aan het kruis. Maar na drie dagen stond Hij weer op en versloeg Hij de kracht van de dood. Vanaf dat moment was de weg tussen God en de mensen weer vrij en kan ieder mens weer een vriendschapsrelatie met God hebben. Dit geldt dus ook voor jou!

De vraag is nu: wat doe jij hiermee? Geloof jij dat Jezus, de zoon van God is? Want als je dat gelooft en Jezus aanneemt als jouw redder, als degene die de relatie tussen God en jouw herstelt, dan zul je niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben.

Dit is in het kort het evangelie uitgelegd aan de hand van vier woorden: God – Wij – Jezus – Jij.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series