Echte vrede

Als je alle nieuwsberichten over aanslagen hoort, dan kan het heel goed zijn dat je op dit moment alles behalve een gevoel van vrede hebt. Want als we naar de wereld kijken, naar alle aanslagen die er worden gepleegd en alle oorlogen die er zijn, dan kunnen we snel concluderen dat er op dit moment alles behalve “wereldvrede” is.

Gebeurtenissen als deze doen mensen vaak afvragen waar God in dit alles is. Hoewel het soms kan voelen dat Hij heel ver weg is geloven we dat God ook in deze situaties heel dicht bij is. Hoewel Jezus zo’n 2.000 jaar geleden geen “wereldvrede” kwam brengen, geloven we dat Hij wel degelijk vrede kwam brengen. Namelijk:

  • Vrede tussen God en de mens
  • Gods vrede

Over vrede tussen God en de mensen hebben we meerdere video’s gemaakt. Bijvoorbeeld:

Deze laatste vrede is een hele bijzondere vrede. Hierover lezen we in Johannes 14:27:

Ik geef jullie mijn vrede. De vrede die deze wereld jullie kan geven, duurt maar kort. Maar mijn vrede blijft altijd bij jullie. Wees niet bang, verlies de moed niet. Johannes 14:27 (BGT)

Jezus belooft hier dat Hij altijd bij ons is en ons vrede zal geven. Hij zegt ook: “Wees niet bang, verlies de moed niet”. Hiermee geeft hij aan dat er tijdens zijn waarin het moeilijk kan zijn. Want als het makkelijk gaat, dan ben je niet bang of vind je het niet moeilijk om vol te houden. Jezus geeft hier aan dat, ondanks dat er tijdens zijn dat het moeilijk is, Hij er bij is.

“God zal zijn vrede aan je geven”

Misschien overheerst er bij jou inderdaad een gevoel van onvrede, van angst. Misschien maak je je zorgen. Als dat zo is dan willen we je meegeven wat er staat in Filippenzen 4 vers 6 en 7:

Maak je geen zorgen, maar vraag God alles wat je nodig hebt. Bid tot God, wat er ook gebeurt. En dank hem altijd. Dan zal God zijn vrede aan jullie geven. Dat is een vrede die geen mens ooit gekend heeft. Die vrede zal jullie gevoel en jullie gedachten beschermen tegen al het kwaad. Want jullie horen bij Jezus Christus. (Filippenzen 4:6-7 BGT)

Breng al je zorgen, de dingen waar je onvrede hebt, bij God en Hij zal je vrede geven.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series