Dating tip #01: Partner keuze

Over een paar dagen is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. En daarom leek het ons leuk een nieuwe video serie te lanceren genaamd “Dating tips”. Een serie vol met praktische tips die jij als christelijke jongere kan gebruiken tijdens het daten. Dit is de eerste video in deze serie.

Valentijnsdag: de dag waarop twee geliefden elkaar extra aandacht geven of misschien zelfs wel de dag dat jij iemand wil laten weten dat je verliefd op hem of haar bent.

En met de dag van de liefde in gedachten wil ik jou mijn nummer 1 dating tip geven. Maar voordat ik dat doe moet ik je gelijk bekennen dat je van mij geen hele romantische tips moet verwachten. Want als er iemand is die niet romantisch is, dan ben ik het wel. En geloof je dat niet: stuur dan een bericht naar Chantal en zij zal gelijk beamen dat ik niet romantisch ben. En toch wil ik jou mijn nummer 1 dating tip geven.

Dating tip #01

Dit is mijn nummer 1 dating tip: Ga op zoek naar een jongen of een meisje die net als jou christen is.

En dit om de volgende reden: Als christen wil je een zijn met God. Bij alles wat je doet wil je God daarbij centraal zetten. Maar tijdens de verkering wil je niet alleen een zijn met God, je wil er ook naar toe werken dat jij en jouw vriend of vriendin gaan trouwen en een worden. En daar zit nou net de moeilijkheid als een van tweeën niet geloofd.

Jouw geloof, wat voor jou heel belangrijk is, kunnen jullie niet samen delen. Want God die heel belangrijk voor jou is, is helemaal niet belangrijk voor jou vriend of vriendin. Op dit gebied kunnen jullie dus niet helemaal een worden. En dat kan dus voor problemen gaan zorgen. Vooral als jullie keuzes moeten maken. Bijvoorbeeld op het gebied van seks.

En nu denk je misschien: ja, maar hij of zij kan toch ook tot geloof komen. Ja dat klopt. Dat kan. Maar dat kan ook niet gebeuren. Mijn schoonvader is bijvoorbeeld wel tot geloof gekomen nadat hij verkering kreeg met mijn schoonmoeder. Maar ik ken ook genoeg voorbeelden waarbij dit niet is gebeurt.

Verkering is geen evangelisatie project!

Hierover wil ik je het volgende meegeven: Verkering is geen evangelisatie project. Wil jij gaan evangeliseren, meld je dan aan bij de evangelisatie commissie van je kerk. Maar met verkering wil je elkaar beter leren kennen met als doel om uiteindelijk met elkaar te trouwen.

Ga dus op zoek naar iemand die net als jou in God gelooft, zodat jullie niet alleen naar elkaar toe kunnen groeien, maar ook samen kunnen groeien in jullie relatie met God. Zo worden jullie samen een met God.

Heb jij vragen of wil je dat wij een onderwerp rondom daten, relaties of verkering behandelen: Neem dan nu contact met ons op.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series