Bijbelleeschallenge

De YouTuber Jeroen voor ‘t Hekke gaat de challenge aan om binnen één week live op YouTube de hele Bijbel te lezen. Hij doet dit met het doel om jongeren te inspireren om, dagelijks, de Bijbel te lezen en om te laten zien dat de Bijbel relevant is voor hun dagelijks leven. De challenge start zondag 5 januari om 18.00 uur en eindigt naar verwachting op zaterdag 11 januari om 12.00 uur. Jongeren kunnen via het Instagram-account @stronglifenl meedoen met online challenges en maken zo kans op het winnen van de nieuwe Jongerenbijbel, Bijbel in Gewone Taal.

Steun ons werk met een gift
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Koop de nieuwe Jongerenbijbel
Download de Mijn Bijbel app

Veel gestelde vragen:

 • Wanneer is Jeroen live op YouTube aan het lezen?

  Jeroen leest op de volgende momenten:

  zondag 5 januari van 18:00 – 00:00 uur
  maandag 6 januari 08:00 – 00:00 uur
  dinsdag 7 januari 08:00 – 00:00 uur
  woensdag 8 januari 08:00 – 00:00 uur
  donderdag 9 januari 08:00 – 00:00 uur
  woensdag 10 januari 08:00 – 00:00 uur
  zaterdag 11 januari van 08:00 – 12:00 uur

  Overdag houdt hij 2 pauzes van een kwartier, 1 van een half uur en 1 van een uur.

  Je kan het live volgen via deze pagina en via ons YouTube-kanaal.

 • Uit welke Bijbelvertaling leest Jeroen?
  Jeroen leeft uit de nieuwe Jongerenbijbel, Bijbel in Gewone Taal. Over de inhoud en het ontwerp is meegedacht door jongeren zoals jij. Het resultaat? Een echte doebijbel die je helpt om de tekst te begrijpen én direct toe te passen in jouw dagelijks leven.
 • Hoe gaat Jeroen de challenge doen?
  Tijdens de challenge zal Jeroen zoveel mogelijk voorlezen uit de Bijbel. Dit wordt afgewisseld met stukken waarbij hij gewoon leest en waarbij hij gebruik maakt van de gesproken Bijbel. Hij wisselt de verschillende vormen af zodat zijn ogen en stembanden ook rust krijgen. Het criterium is dat Jeroen alle teksten leest of hoort terwijl anderen die voorlezen.
 • Hoe kan ik met Jeroen meelezen?
  Meelezen kan via Skype en door langs te komen in de studio. Je kan je opgeven om mee te lezen door een e-mail te sturen naar contact@stronglife.nl. Vermeld daarbij je voornaam en achternaam, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer, wanneer je beschikbaar bent om mee te lezen en of je langs wil komen of via Skype wil meelezen. Ben je minderjarig dan moet je wel eerst toestemming aan je ouders vragen
 • Wat houdt meelezen precies in?
  Als je gaat meelezen dan betekent dit dat je het lezen van Jeroen voor een tijd overneemt of samen met Jeroen hardop om en om een gedeelte uit de Bijbel voorleest. Dit zodat de kijkers kunnen horen wat er gelezen wordt.
 • Hoe kan ik een Jongerenbijbel winnen?
  Tijdens de challenge geven we in totaal 7 Jongerenbijbels weg. Om deze te kunnen winnen moet je ons volgen op Instagram: @stronglifenl. Daar komen tijdens de challenge allemaal leuke challenges en prijsvragen waar jij aan mee kan doen om zo kans te maken op het winnen van een Jongerenbijbel.
 • Waar kan ik een Jongerenbijbel kopen?
  Je kan de Jongerenbijbel kopen in de webshop van het Nederlands Bijbelgenootschap.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series