5 tips voor stille tijd

Wil jij stille tijd met God, maar weet je niet precies hoe je dit aan moet pakken? In deze video geven Aldith en Lisa je 5 tips voor stille tijd met God.

Rond de jaarwisseling hebben veel mensen goede voornemens, bijvoorbeeld stoppen met roken of afvallen. Christenen hebben vaak het goede voornemen om meer stille tijd, tijd met God, te hebben. De eerste dagen en weken gaat het prima, maar daarna valt het toch een beetje tegen om steeds weer de discipline te hebben om tijd met God te hebben.

Maar waarom wil je tijd met God hebben? Is het omdat ze in de kerk zo vaak zeggen dat het moet? Omdat alle christenen om je heen het doen en jij het gevoel hebt dat jij dit ook moet doen? Of is het omdat je een band wil met Degene die jou gemaakt heeft, die alles van je weet en waarvoor jij wilt leven?

Hoe pak je dit aan als je naar school moet, huiswerk moet maken, moet sporten, tijd met je vrienden wil doorbrengen en ook alles moet bijhouden wat er op WhatsApp, Snapchat en Instagram wordt gezegd???

Als je tijd met God wilt doorbrengen, moet je er tijd voor maken! Het liefst een moment waarop je je het beste kan concentreren of een echt rustig moment. Misschien betekent dit voor jou vroeger opstaan (ja, nog vroeger!) Ben jij de hele avond bezig met je huiswerk? Hou dan even pauze, en hou dan stille tijd. Maak er tijd voor.

Maar hoe moet ik dat dan doen? Een heel stom antwoord misschien; dit is per persoon verschillend. In de video vertellen Aldith en Lisa hoe zij ieder op hun eigen manier stille tijd houden.

Tips voor stille tijd

Kortom, een paar tips voor stille tijd:

  1. Zoek een rustige plek op, ga bijvoorbeeld naar buiten;
  2. Neem je bijbel en opschrijfboekje mee;
  3. Luister naar muziek;
  4. Ga bidden. Vertel God alles maar dan ook alles wat je bezighoudt;
  5. Maar, wees ook stil en luister naar wat God tegen je te zeggen heeft. Het heet niet voor niets stille tijd.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

Series