ZO VIND JE WIJSHEID! volgens de Bijbel

Als je gaat Googlen naar de betekenis van wijsheid dan ontdek je dat dit de kunst is om in alle levensomstandigheden juist te oordelen en te handelen. Maar hoe moet je zoeken naar wijsheid en waar begin je de zoektocht? Die vraag kregen wij naar aanleiding van de Bijbeltekst Spreuken 4:7-9, daar staat namelijk het volgende:

Je kunt alleen wijs worden als je op zoek gaat naar wijsheid en inzicht. Als je de wijsheid blijft zoeken, zullen mensen je waarderen. Ze zullen respect voor je hebben, en iedereen zal je bewonderen.’
Spreuken 4:7-9 BGT

De schrijver van deze Bijbeltekst is koning Salomo. Op een dag kreeg Salomo van God de vraag wat Hij wilde ontvangen. Salomo koos niet voor veel geld of bekendheid, maar voor wijsheid. Er staat over Salomo geschreven dat er nooit iemand zo wijs was als hem is geweest of zal zijn.

Deze Salomo leert ons ook waar de zoektocht naar wijsheid begint. Daarover zegt hij in Spreuken 1 vers 7 het volgende:

Je kunt alleen wijs worden als je eerbied hebt voor de Heer. Mensen die geen eerbied hebben voor de Heer, willen geen dingen leren. Zij willen niet wijs worden.
Spreuken 1:7 BGT

Je zoektocht naar wijsheid begint dus bij het eerbied hebben voor God, dat betekent dat je respect hebt voor God en niet je eigen wil, maar Gods wil zoekt. In Spreuken 2:6 zegt Salomo dat God degene is die wijsheid geeft en dat Gods woorden je kennis en inzicht geven. Zoeken naar wijsheid betekent dus dat je moet luisteren naar Gods woorden. Dat doe je door de Bijbel te lezen, in gebed God te zoeken en te luisteren naar dat wat Hij tegen je wil zeggen.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series