Hoe weet je zeker dat je gered bent?

In deze video beantwoordt Jeroen de volgende geloofsvraag: “Hoe weet je zeker dat je gered bent?”

Dit is een belangrijke vraag, want we worden allemaal toch blijer bij het idee van een eeuwig leven in de hemel in plaats van in de hel…. Maar om deze vraag goed te beantwoorden lijkt het me goed om eerst even kort uit te leggen met welk probleem wij mensen te maken hebben.

In het begin schiep God hemel en aarde en was alles perfect. Maar de eerste mensen genaamd Adam en Eva kozen ervoor om God niet te gehoorzamen, waardoor de zonde in de wereld kwam. Het probleem van zonde is dat het ons verwijdert van God. En helaas zondigen we allemaal. Ik durf namelijk wel te wedden dat jij weleens een leugen hebt vertelt, stiekem iets meegenomen hebt wat niet van jou is of een roddel over iemand hebt verteld. Dit zijn allemaal dingen waarvan God heeft gezegd dat we dit niet moeten doen. Maar omdat we ze wel doen verdienen we volgens God een straf. En die straf is dat we niet met Hem kunnen leven en na onze dood niet naar de hemel gaan, maar de hel.

Maar gelukkig heeft God ons niet geschapen om ons vervolgens te kunnen straffen door ons voor de eeuwigheid naar de hel te sturen. En daarom kwam Hij met een oplossing voor ons zonde probleem en stuurde Hij Jezus, Zijn eigen zoon naar de aarde. Jezus stierf aan het kruis om ons te redden van ons zonde probleem, maar voordat hij dit deed leerde Hij de mensen allemaal dingen over God en hoe je als christen moet leven. En die dingen zijn opgeschreven in de Bijbel. In Johannes 3 vers 16 staat dat Jezus het volgende heeft gezegd:

Want Gods liefde voor de mensen was zo groot, dat hij zijn enige Zoon gegeven heeft. Iedereen die in hem gelooft, zal niet sterven, maar voor altijd leven.
— Johannes 3:16 BGT

En in deze Bijbelteksten vinden we ook het antwoord op de geloofsvraag die we in deze video beantwoorden, want als jij gelooft in Jezus dan weet je zeker dat je gered bent. Want dat is wat Jezus belooft en als je de Bijbel helemaal leest dan zul je ontdekken dat God altijd doet wat Hij belooft.

Daarmee is de vraag die jij dus voor jezelf moet beantwoorden deze: Geloof ik dat Jezus Christus de Zoon van God is en dat Hij voor de vergeving van mijn zonden aan het kruis gestorven is? Is je antwoord ja, dan mag je er zeker van zijn dat je gered bent. Twijfel je nog over jouw antwoord op deze vraag: dan is het nu de tijd om hier serieus over na te denken, want dit is de meest belangrijke keuze voor jouw leven.

 

Stronglife helpt jongeren om sterker in het leven te staan door te groeien in geloof. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series