Hoe maak ik goede keuzes en blijf ik op het goede pad? #geloofsvraag

Via Instagram kregen we de volgende vraag: “Ik probeer altijd op het juiste pad te blijven lopen, maar dat lukt niet altijd. Hebben jullie tips?” Ja, natuurlijk hebben wij die. In deze video zullen we er een paar met je delen.

Het is super dat het je verlangen is om altijd op het juiste pad te wandelen. En daarmee bedoelen we dat het je verlangen is om samen met Jezus je leven richting te geven. Iedere dag moeten we zo veel keuzes maken. Het begint ‘s ochtends al als je je aan gaat kleden. Wat trek ik aan vandaag? Hoe ga ik mijn haar doen? En wat ga ik eten als ontbijt? Dat zijn al 3 keuzes voor het eerste half uur van de dag. Er zijn zelfs sites die vermelden dat een mens per dag meer dan 30.000 beslissingen neemt. Met zo’n aantal is het onmogelijk om iedere dag alleen maar goede keuzes te maken. Dus streef ernaar om goede keuzes te maken, maar weet dat God je graag vergeeft wanneer het een keer fout gaat.

In de Bijbel staan heel veel leefregels. Het probleem is dat mensen vaak denken dat Gods regels ons allemaal beperkingen opleggen waardoor we niet maximaal van het leven kunnen genieten. Het voelt dan als het ware alsof het een stukje vrijheid wegneemt. Maar dat is helemaal niet zo. God heeft ons regels gegeven waarmee we onszelf kunnen beschermen voor de gevolgen van het maken van verkeerde keuzes.  Daarmee begint op het juiste pad wandelen dus al met het kennen van Gods leefregels.

 

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series