Tienermateriaal voor Pasen 2022

Op 2 maart begint de 40 dagen tijd en beginnen we toe te leven naar Pasen. Het is dan ook tijd om weer na te denken over hoe je hier met je jongerenwerk aandacht aan gaat besteden. In de afgelopen jaren hebben we met Stronglife meerdere video’s gemaakt rondom Pasen.

Programma voor tienergroepen en catechisatie Pasen 2022

Voor Pasen 2022 hebben we de video “Jij bent toch de Messias?” gemaakt. In deze video nemen we je mee naar een bijzondere gebeurtenis rondom de kruisiging van Jezus. Zo ontdek je dat zelfs het kruis Jezus niet stopte om te doen waarvoor Hij naar de aarde was gekomen. Bij deze video hebben we een programma ontwikkeld voor tienergroepen en catechisatie.

Bij dit programma begin je met een spel en bekijk je vervolgens de video. Aansluitend ga je met de tieners aan de hand van de gespreksvragen doorpraten over de gebeurtenissen uit Lucas 23 vers 39 t/m 43. Dit sluit je af met een opdracht waarbij de tieners (anoniem) vertellen waarom ze wel of (nog) niet hebben gekozen voor Jezus.

Het programma is voor 5 euro aan te schaffen via deze link. Met de aanschaf van dit programma ondersteun je het werk van Stichting Stronglife.

Voorstelling Creatieve Preventie over vriendschap

In de week voor Pasen werkt Jeroen voor ’t Hekke mee aan een voorstelling van Creatieve Preventie over vriendschap. In deze paasvoorstelling staan een rapper, zanger(es) en een spreker stil bij Jezus’ laatste dagen op aarde. De voorstellingen worden gegeven op scholen in het voortgezet en middelbaar onderwijs. Bezoek voor meer informatie de website van Creatieve Preventie.

Stronglife meetings
Stronglife webshop

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Series