3 tips om tijdens de zomer verbinding te houden met jouw tieners

Yes, het is eindelijk zomer in Nederland en de zomervakantie staat voor de deur. In dit artikel geven we je drie tips die je helpen om als jeugdwerker tijdens de zomer verbonden te blijven met jouw tieners.

Tip 1: Stuur jouw tieners een kaartje

Stuur de tieners een kaartje waarin je ze bedankt voor het afgelopen seizoen, een fijne vakantie wenst en alvast verklapt wanneer het volgende seizoen begint. Die datum kunnen ze dan in hun agenda zetten.

Tip 2: Plan berichten voor je socials

Gebruik je social media kanalen om tijdens de zomervakantie contact te houden met je tieners. Denk na over leuke berichten op Instagram. Bijvoorbeeld een Instagram story met een vraagsticker om te horen hoe hun vakantie is. De antwoorden kan je gebruiken om een kort gesprekje te hebben en om te delen in je Instagram story. Of deel een foto tijdens een mooie dag en vraag of de tieners ook zo genieten. Bij slecht weer kan je natuurlijk het tegenovergestelde doen. Berichten die tijdloos zijn kan je bijvoorbeeld inplannen met een dienst zoals Later.com.

Tip 3: Denk in de zomervakantie om de kwetsbare tieners

Niet elke tiener kan tijdens de zomer genieten van een zorgeloze vakantie. Doordat de activiteiten stil komen te liggen vallen voor sommige tieners ook de sociale contacten weg. Plan daarom momenten in je agenda waarop je deze tieners een persoonlijk berichtje via WhatsApp stuurt of ze belt om te horen hoe het met ze gaat.


Bestel de Lifebox

Ga goed voorbereid de zomer in en schaf de Lifebox aan zodat je deze in het nieuwe seizoen kan gebruiken. De onderwerpen van de Lifebox sluiten aan bij het leven van tieners en de programma’s zijn zo vormgegeven dat jij als jeugdleider een keuze kan maken uit diverse onderdelen zoals een ijsbreker, gespreksvragen, Bijbelse verdieping en creatieve werkvormen. Zo kun je aan de hand van de beschikbare tijd onderdelen kiezen die aansluiten bij het niveau en de belevingswereld van jouw tieners. De Lifebox is ontwikkeld door Stronglife in samenwerking met Zorg voor Jongeren.

Bestel de Lifebox

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube, TikTok en Instagram.

 

Word partner     Contact

Series