Samen toeleven naar Pasen tijdens de veertigdagentijd

Op woensdag 26 februari is de jaarlijkse veertigdagentijd (ook wel vastentijd genoemd) weer begonnen. Tijdens deze periode zijn er veel christenen die op een of andere manier vasten. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld tijdelijk stoppen met een bepaalde luxe, geen vlees eten, minder tv kijken of even niet of minder op social media zitten. Wij willen deze periode gebruiken om samen met jou toe te leven naar Pasen.

Wekelijkse IGTV video’s tijdens de veertigdagentijd

Dit doen we door elke week op Instagram een korte IGTV video te delen passende bij het weekthema van de 40 dagen kalender van Tear. Het thema voor deze kalender is dit jaar “Bergopwaarts”. Elke week staat er een ontmoeting tussen God en mensen centraal die plaats vindt op een berg. Bekijk hieronder de video van week 1 over de ontmoeting van Abraham met God op de berg Moria.

Insta-live tijdens de veertigdagentijd

Daarnaast zullen we tijdens onze wekelijkse Instagram live op donderdag van 16:30 tot 17:00 uur regelmatig aandacht besteden aan de veertigdagentijd.

  • 5 maart thema “Stille tijd”
  • 26 maart thema “Vasten”
  • 2 april thema “Geluk”
  • 9 april thema “Witte donderdag”

Video’s en Bijbelstudie materiaal tieners voor de veertigdagentijd

Vorig jaar maakte we de video-serie “Wie is Jezus”. In deze serie vertellen we aan de hand van het Ichtus teken wie Jezus is en wat Hij hier op aarde kwam doen. Bekijk de hele serie van vier video’s hier.

Bij deze serie hebben we ook Gespreksvragen ontwikkeld welke je hier kan downloaden. Deze kan je gebruiken om samen met je vrienden, je ouders of je tienergroep met elkaar in gesprek te gaan. De gespreksvragen voor deel 1, 2 en 3 staan online. Deel 4 komt uiterlijk vrijdag 6 maart online.

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Volg ons op YouTube en Instagram.

Volgende event: 20 september » Jeroen spreekt bij Gezinsdienst PKN Drachterscompagnie